Logo Hof van Twente
Hernieuwde gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied Hof van Twente, herziening Slaghekkenweg 14b, Slaghekkenweg 30 en Torendijk 7’, Hof van Twente

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 30 september 2014 het bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Slaghekkenweg 14b, Slaghekkenweg 30 en Torendijk 7" opnieuw gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan voorziet in een vergroting van het agrarische bouwperceel van het bedrijf Slaghekkenweg 14b te Bentelo en het opheffen van de agrarische bestemmingen voor de locaties Slaghekkenweg 30 te Bentelo en Torendijk 7 te Ambt Delden.

Het betreffende bestemmingsplan is op 23 april 2013 door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. Tegen dit besluit is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De afdeling heeft een tussenuitspraak gedaan en heeft de gemeenteraad opgedragen om binnen zestien weken na verzending van de tussenuitspraak, het besluit zodanig te herstellen dan de gronden aan de Torendijk 7 slechts bestemd zijn voor bedrijven uit de categorieën 1 en 2, dan wel bedrijven die voor wat betreft de aard en omvang van de milieuhinder daaraan gelijk gesteld kunnen worden.

De gemeenteraad heeft het plan conform deze tussenuitspraak aangepast en heeft het plan opnieuw gewijzigd vastgesteld. Het hernieuwde besluit heeft slechts betrekking op de categorisering van bedrijven op de locatie Torendijk 7.

Het vastgestelde plan ligt met ingang van 23 oktober 2014 gedurende zes weken ter inzage en is in te zien:

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.BNxSlag14x30Tor7x-/NL.IMRO.1735.BNxSlag14x30Tor7x-VS20.

Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde inzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

22 oktober 2014.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente, H.A.M. Nauta-van Moorsel, burgemeester,

G.S. Stam, secretaris.

Naar boven