Logo Aalten
Bekendmaking beoordeling noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage ten behoeve van Kamerstraat 3 in De Heurne, Aalten

Burgemeester en wethouders van Aalten hebben op 10 oktober 2012 een aanmeldingsnotitie beoordeling milieueffectrapportage op grond van artikel 7.16 van de Wet milieubeheer ontvangen van Welvar A.J.J. Wellink, Kamerstraat 3 te De Heurne voor de varkenshouderij aan de Kamerstraat 3 te De Heurne.

De voorgenomen activiteiten bestaan onder meer uit uitbreiden en het wijzigen van een bestaand varkensbedrijf aan de Kamerstraat 3 te De Heurne. De voorgenomen wijziging houdt in dat 1 dekbeer, 192 kraamzeugen, 711 guste en dragende zeugen, 171 opfokzeugen en 3.255 gespeende biggen zullen worden gehuisvest. Burgemeester en wethouders van Aalten hebben op basis van de ingediende aanmeldingsnotitie beoordeling milieueffectrapportage en met inachtneming van het bepaalde in hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage, besloten dat het opstellen van een milieueffectrapport niet noodzakelijk is omdat er geen belangrijke negatieve gevolgen zijn voor de omgeving.

De aanmeldingsnotitie beoordeling milieueffectrapportage en het besluit van burgemeester en wethouders van Aalten kunt u inzien van 23 oktober 2014 tot en met 4 december 2014 op de afdeling Bestuur en Openbare Ruimte, Stationsstraat 8 te Aalten op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en ’s middags op afspraak.

De aanmeldingsnotitie en het besluit hierop maken onderdeel uit van een procedure ter voorbereiding op een procedure voor een omgevingsvergunning. Het besluit betreft op grond van artikel 6:3 Awb een voorbereidingsbeslissing. In het geval belanghebbenden rechtstreeks in hun belangen worden geraakt door dit besluit, kan bezwaar worden gemaakt. Deze bezwaren kunnen kenbaar worden gemaakt bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aalten, Postbus 119, 7120 AC Aalten, onder vermelding van bezwaarschrift.Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die er een spoedeisend belang bij hebben dat dit besluit niet in werking treedt, kunnen om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Arnhem. Het postadres van de rechtbank is: Rechtbank Gelderland, team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Naar boven