Logo Steenwijkerland
Kennisgeving besluit op mer-aanmeldingsnotitie, Steenwijkerland

Op 24 juli 2014 is een mer-aanmeldingsnotitie ontvangen voor het melkveebedrijf, gelegen aan de Bentekamp ongenummerd te Steenwijkerwold (kadastraal bekend als gemeente Steenwijk, sectie M, nummers 133 t/m 138).

Het betreft hier een activiteit, die betrekking heeft op meer dan 200 plaatsen voor melkrundvee, ten aanzien waarvan de procedure als bedoeld in de artikelen 7.16 en 7.17 van de Wet milieubeer van toepassing is.

Geconcludeerd is dat, rekening houdend met de in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieueffect beoordeling aangegeven omstandigheden, voor de voorgenomen activiteit geen sprake is van bijzondere omstandigheden die kunnen leiden tot belangrijke nadelige milieugevolgen.

Op 2 september 2014 is besloten dat de mer-plicht niet noodzakelijk is. Dit besluit is noodzakelijk in verband met de nog door initiatiefnemer in te dienen aanvraag voor een omgevingsvergunning.

Het besluit wordt aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden.

Reageren?

U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten de vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

De stukken liggen van 22 oktober 2014 t/m 3 december 2014 tijdens kantoortijden ter inzage in het gemeentehuis.

Naar boven