Logo Blaricum
Besluit omgevingsvergunning ‘herontwikkeling winkelcentrum De Balken’ in de Bijvanck, Blaricum

Overeenkomstig artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 7 oktober 2014 een omgevingsvergunning bouwen hebben verleend voor de herontwikkeling van het winkelcentrum De Balken aan de Hooibrug in de Bijvanck van Blaricum.

De omgevingsvergunning voorziet in de (her)bouw van 5 winkels met daarop de realisatie van appartementen (totaal 4 bouwlagen) aan de Hooibrug, de realisatie van een geldautomaat aan de Hooibrug en de herinrichting van het openbare gebied met onder meer de aanleg van parkeerplaatsen rondom het winkelcentrum. De bouw van de winkels, appartementen en geldautomaat kunnen alleen mogelijk worden gemaakt door af te wijken van het bestemmingsplan ex artikel 2.12 van de Wabo.

Het besluit en de ruimtelijke onderbouwing liggen met ingang van dinsdag 28 oktober 2014 voor de duur van zes weken, ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 08.30 tot 12.30 uur en op afspraak. Het besluit en de ruimtelijke onderbouwing kunt u ook raadplegen op de website van de gemeente Blaricum, www.blaricum.nl.

Indienen van beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over de ontwerpomgevingsvergunning bij het college; en

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over de ontwerpomgevingsvergunning bij het college in te dienen.

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde uitwerkingsplan niet in werking kan treden en van de vergunning gebruik kan worden gemaakt. Om de werking van de besluiten op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Naar boven