Logo Zwartewaterland
Ontwerpbestemmingsplan en anterieure overeenkomst Zwolsedijk 10–12–16, Zwartewaterland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken bekend dat een ontwerp van een bestemmingsplan is voorbereid voor een rood-voor-rood ontwikkeling aan de Zwolsedijk. Het bestemmingsplan omvat de percelen behorend bij Zwolsedijk 10, 12 en 16 en voorziet in een planologische regeling voor de sloop van circa 3.550 m2. landschapsontsierende bebouwing. In ruil voor de sloop zijn op de percelen Zwolsedijk 10 en 16 in totaal vier nieuwe bouwvlakken ten behoeve van een woning opgenomen. De voormalige boerderijwoningen blijven behouden. De sloop van de bebouwing en inpassing van de erven zijn vertaald in een planologische regeling (bestemmingsplan) en een beeldkwaliteitplan.

Tevens maken burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland bekend dat voor deze ontwikkeling een zogenaamde anterieure overeenkomst als bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening (Wro) is aangegaan met Zeldenrust Landbouw en Natuur I B.V.

In het kader van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in relatie tot artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen en het beeldkwaliteitsplan gedurende 6 weken ter inzage, met ingang van 23 oktober 2014. Binnen de 6 weken waarin de stukken ter inzage liggen kan een ieder zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Zwartewaterland. Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het volgende adres: Postbus 23, 8060 AA Hasselt.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen via 038 385 3138. De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periode in het gemeentehuis te Hasselt tijdens openingstijden. Tevens zijn de stukken ook in te zien op de website van de gemeente: www.zwartewaterland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

In het kader van artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) ligt een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ter inzage in het gemeentehuis te Hasselt met ingang van 23 oktober 2014. Tegen de gesloten overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Naar boven