Logo Olst-Wijhe
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied. 1e herziening’, Olst-Wijhe

Burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe maken bekend dat vanaf donderdag 23 oktober 2014 tot en met woensdag 3 december 2014 het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied, 1e herziening’, identificatienummer: NL.IMRO.1773.BP2014001001-0301, met bijbehorende stukken voor eenieder elektronisch raadpleegbaar wordt gesteld via www.ruimtelijkeplannen.nlen de website van de gemeente Olst-Wijhe. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens ter inzage gelegd in de informatiehoek van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Wijhe.

De herziening van het bestemmingsplan Buitengebied is opgesteld als gevolg van de uitspraak van de Raad van State op het in 2012 vastgestelde bestemmingsplan “Buitengebied Olst-Wijhe”. De herziening betreft een reparatieplan welke als doel heeft de gegrond verklaarde aspecten van de ingediende beroepschriften op het bestemmingsplan te herstellen. Tevens zijn enkele (ondergeschikte) omissies hersteld, zijn wijzigingen van de bouw- en gebruiksregels voor een aantal percelen doorgevoerd en is het beleid voor plattelandswoningen planologisch vastgelegd.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op de percelen:

  • Raalterweg 6 te Wijhe, waarbij bestaande bouwrechten voor kassen en regenkappen worden hersteld;

  • Middelerstraat 5 te Olst, waarbij de agrarische bestemming wordt omgezet naar een woonfunctie.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • eenieder, voor wat betreft de doorgevoerde wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals deze zijn vastgelegd in het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven