Logo Lansingerland
Definitief besluit uitgebreide omgevingsvergunning (projectafwijkingsbesluit) ‘Locatie De Vluchtheuvel’, Bleiswijk, Lansingerland

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een uitgebreide omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° van de Wabo, met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0088P01, aan de eigenaar van perceel Dorpsstraat 87-89 te Bleiswijk hebben verleend zonder een exploitatieplan vast te stellen.

Terinzagelegging

De op het plan betrekking hebbende stukken liggen met ingang van woensdag 22 oktober tot en met woensdag 3 december 2014 voor een ieder ter inzage.

Het plan is te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en op de RO-viewer van de gemeente Lansingerland http://1621.roview.net.

Beschrijving omgevingsvergunning en ruimtelijke onderbouwing

Aannemersbedrijf Van der Lecq en Droogers heeft het voornemen om 10 appartementen en circa 735 m2 aan commerciële ruimten te realiseren aan de Dorpsstraat 87-89 in Bleiswijk.

Het ontwikkelingsplan past niet binnen de wijzigingsbevoegdheid van het geldende bestemmingsplan “Centrum Bleiswijk” omdat niet voldaan wordt aan het percentage sociale woningbouw. In verband hiermee wordt in afwijking van het bestemmingsplan een uitgebreide omgevingsprocedure gevolgd waarbij zoveel mogelijk is aangesloten op de voorwaarden uit het bestemmingsplan.

Het ontwerpbesluit heeft van 4 juni tot en met 15 juli 2014 voor een ieder ter inzage gelegen. Gedurende deze periode is er één zienswijze ingediend. Als gevolg hiervan is er een beplantingsplan, als voorwaardelijke verplichting, toegevoegd aan de omgevingsvergunning.

Rechtsmiddelen

Belanghebbenden kunnen van woensdag 22 oktober tot en met woensdag 3 december 2014 beroep instellen bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

U dient:

  • tijdig een zienswijze naar voren te hebben gebracht of u moet kunnen aantonen dat u hiertoe niet in staat bent geweest;

  • het beroepschrift te voorzien van naam, adres en datum;

  • het bestreden besluit te omschrijven;

  • de redenen van uw beroep te geven;

  • het beroepschrift te ondertekenen.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een digitale handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Is een beroepschrift ingediend, dan kan tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. Het adres van de voorzieningenrechter is hetzelfde als van de Rechtbank.

Als geen voorlopige voorziening wordt getroffen, treedt de omgevingsvergunning in werking op 4 december 2014.

Naar boven