Logo Staphorst
Ontwerpbestemmingsplan Rouveen, partiële herziening Triangellocatie, Staphorst

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat vanaf woensdag 22 oktober 2014 voor een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Rouveen, partiële herziening Triangellocatie’, samen met het Beeldkwaliteitsplan ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van de voormalige schoollocatie De Triangel op de hoek Korte Kerkweg – Goudenregenstraat te Rouveen. Ook de strook grond tussen de voormalige schoollocatie en de nieuwe Multifunctionele Combischool aan de Korte Kerkweg is in het plan betrokken.

In het plan is ruimte voor twee verschillende woningbouwcategorieën, te onderscheiden in Koop en Huur. De koopwoningen (28 woningen) zijn gesitueerd langs de Korte Kerkweg en de Goudenregenstraat. Het gaat voornamelijk om rijenwoningen (starters- en eengezinswoningen). Aan de zijde van de Korte Kerkweg zijn tevens een tweetal 2^1- kapwoningen opgenomen. De huurwoningen liggen centraal in het plangebied. Het gaat hier om 36 aaneengebouwde woningen in de zorgsfeer. In het plan is tot slot ruimte voor een gebouw met maatschappelijke voorzieningen (wijkcentrum).

De gemeente heeft gekozen voor een globaal bestemmingsplan aangezien de uiteindelijk stedenbouwkundige invulling nog kan wijzigen.

Het ontwerpBeeldkwaliteitsplan

Naast het bestemmingsplan is tevens een ontwerpBeeldkwaliteitsplan opgesteld om een indruk te geven van de voorgestelde woningbouwtypen en de beeldkwaliteitseisen die daaraan gesteld worden. Dit ontwerp geeft tevens een indruk van de inrichting van de openbare ruimte binnen het plangebied.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan ligt binnen genoemde termijn voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie Fysieke Leefomgeving, Binnenweg 26, 7951 DE te Staphorst. Ook is het plan in pdf-formaat te raadplegen via de website www.staphorst.nl > bekendmakingen > Bestemmingsplan.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0180.3102014002-ON01

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen over het plan bij de gemeenteraad van Staphorst. Zienswijzen kunnen door een ieder zowel mondeling als schriftelijk kenbaar gemaakt worden. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar: gemeente Staphorst t.a.v. publieksbalie Fysieke Leefomgeving, postbus 2, 7950 AA Staphorst. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt, tel. (0522) 46 74 67.

Naar boven