Logo Deurne
Vooraankondiging en inspraak bestemmingsplan ‘Soemeersingel – Rector Nuijtsstraat, Helenaveen’, Deurne

Op basis van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) kondigen burgemeester en wethouders van Deurne hierbij het voornemen aan om een bestemmingsplan “Soemeersingel – Rector Nuijtsstraat, Helenaveen” voor te bereiden.

Het bestemmingsplan heeft als doel om een juridisch-planologisch kader te bieden voor het gebied Soemeersingel – Rector Nuijtsstraat te Helenaveen. Binnen dit gebied zijn 4 glastuinbouwbedrijven en een transportbedrijf gesaneerd. In het voorliggende voorontwerp-bestemmingsplan worden de gronden en bebouwing van deze bedrijven herbestemd. Daarnaast wordt er een woonbestemming langs de Rector Nuijtsstraat opgenomen voor de bouw van 3 nieuwe woningen.

Ter inzage

Het voorontwerp van het bestemmingsplan en de daarbij horende stukken liggen met ingang van 27 oktober 2014 6 weken ter inzage tijdens de openingstijden in het gemeentehuis van Deurne aan de Markt 1. Ook is het voorontwerpbestemmingsplan en alle daarbij horende stukken in te zien via onze website www.deurne.nl.

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen een mondelinge of schriftelijke inspraakreactie geven op het voorontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke inspraakreacties kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Deurne (Postbus 3, 5750 AA Deurne). Voor een mondelinge zienswijze of aanvullende informatie kunt u via ons algemene telefoonnummer (0493 – 387 711) tijdens kantooruren contact opnemen met het Klantcontactcentrum.

Vooroverleg

Er is geen aanleiding om bij de voorbereiding van dit nieuwe bestemmingsplan een onafhankelijke instantie in de gelegenheid te stellen advies uit te brengen. Wel wordt, gelet op artikel 3.1.1 Bro, vooroverleg gepleegd met onder andere de provincie Noord-Brabant en Waterschap Aa en Maas.

Naar boven