Logo Gorinchem
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Uitbreiding Promelca’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Gorinchem in zijn vergadering van 23 januari 2014 het bestemmingsplan ‘Uitbreiding Promelca’ met identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2013138-4001 ongewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 5 februari tot en met dinsdag 18 maart 2014 voor een ieder ter inzage.

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan omvat het terrein van het bedrijf Promelca aan de Timorstraat 6 en wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: de Nieuwe Wolpherensedijk

  • ten oosten: bedrijfsbebouwing Timorstraat 5

  • ten zuiden: de rivier de Merwede

  • ten westen: bedrijfsbebouwing Ambonstraat 7

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is het voornemen van Promelca tot het realiseren van een nieuwe productiefaciliteit aan de Timorstraat 6.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Vastgesteld → Vastgesteld bestemmingsplan ‘Uitbreiding Promelca’ staat een rechtstreekse link naar het digitale vastgestelde bestemmingsplan op de landelijke voorziening.

Het vastgestelde bestemmingsplan kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken kan tegen het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Tegen het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan kunnen belanghebbenden binnen de hierboven genoemde termijn van zes weken beroep instellen.

Het beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag en dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van het beroepschrift en het plan waarop het beroepschrift betrekking heeft.

Voorlopige voorziening

Het beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de genoemde termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer R.H. Osenga van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 – 659 311. E-mailen kan naar r.osenga@gorinchem.nl

Gorinchem, 4 februari 2014

Naar boven