Verkeersbesluit parkeerverbod Rembrandtlaan ter hoogte van de dienstingang kerkhof
Logo Baarn
 
BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE BAARN,
VASTSTELLEN BEVOEGDHEID.
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
 
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Bij brief van 24 februari 2014 heeft het bestuur van de H H Martha en Maria parochie  ingestemd met het voorstel een parkeerverbod overdag in te voeren ter hoogte van de dienstingang van het kerkhof aan de Rembrandtlaan.
Vereiste van het besluit
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit
worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit
administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor
onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Motivering
Uit het oogpunt van het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en  het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade is het gewenst om ter hoogte van de dienstingang van het kerkhof aan de oneven zijde van de Rembrandtlaan over een lengte van ca 6 meter door middel van het plaatsen van bord E1 –parkeerverbod- van het RVV-1990 een parkeerverbod in te stellen en dit bord te voorzien van een onderbord met de tekst van ma t/m zat van 08:00u tot 17:00u
De dienstingang van het kerkhof van de H H Maria en Martha kerk komt uit op de Rembrandtlaan. Er is geen sprake van een inrit zodat er regelmatig auto’s voor de ingang geparkeerd staan. De parochie heeft daarom zoals vereist in art. 2.12 van de APV Baarn de melding gedaan om een inrit aan te leggen. Dit verzoek is afgewogen tegen het gegeven dat naast het kerkhof het theater De Speeldoos gevestigd is en juist in de avonduren alle parkeercapaciteit in de omgeving nodig is. De aanwezigheid van een inrit zou de capaciteit doen dalen, terwijl ’s avonds de dienstingang nooit gebruikt wordt, dus de inrit feitelijk overbodig is. De aanleg van een inrit is daarom door het college verboden. De H H Maria en Martha parochie kon instemmen met het aangeboden compromis om ter hoogte van de ingang een parkeerverbod in te stellen dat geldt op maandag t/m zaterdag van acht uur ’s morgens tot vijf uur ’s middags.
 
 
OVERLEG
 
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer
is overleg gepleegd met het regionaal politiekorps Utrecht.
 
Overeenkomstig artikel 25 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer
is voorts overleg gepleegd met de aanvrager.
 
BESLUIT
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders,
 
Door middel van het plaatsen van bord E1 – parkeerverbod- van het RVV 1990, voorzien van een onderbord met de tekst ‘ma t/m zat van 08:00 tot 17:00 uur’, over een lengte van ca 6 meter een parkeerverbod in te stellen aan de oneven zijde van de Rembrandlaan ter hoogte van de dienstingang van het kerkhof van de H H Maria en Martha kerk, geldend van maandag t/m zaterdag van 08:00 uur tot 17:00 uur.
 
Baarn, 7 oktober 2014

burgemeester en wethouders van Baarn,

Namens deze,

Mr. M. A. Kuiper

Manager Fysiek Domein

Mededelingen
 
Bezwaar
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop het besluit is gepubliceerd. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Baarn, Postbus 1003, 3740 BA Baarn.
In spoedeisende zaken kunnen belanghebbenden, zodra het bezwaarschrift is ingediend, de Voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen. U kunt uw verzoekschrift indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, o.v.v. voorlopige voorziening, Postbus 16005, 3500 DA, Utrecht. Houdt u er rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn (informatie bij de griffier van de Rechtbank op nummer 030-2233000).
 
U kunt uw verzoekschrift ook digitaal bij genoemde rechtbank indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
 
Naar boven