Logo Gorinchem
Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Hoog Dalem, herziening Eiland 15 noord’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken bekend dat het bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening eiland 15 noord” op woensdag 25 december 2013 onherroepelijk is geworden.

Beroep

Tegen het bestemmingsplan is geen beroep ingesteld.

Plangebied en begrenzing

Het plangebied betreft het deelgebied Eiland 15 noord in het ontwikkelingsgebied “Hoog Dalem” (4208). Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: de Laag Dalemseweg;

  • ten oosten: het buitengebied;

  • ten zuiden: het deelgebied Eiland 15 zuid van Hoog Dalem;

  • ten westen: de deelgebieden Eilanden 13 en 14 van Hoog Dalem.

Aanleiding

Voor het deelgebied Eiland 15 in Hoog Dalem gelden twee bestemmingsplannen: het bestemmingsplan “Hoog Dalem” en het bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden”. Als gevolg van de huidige marktsituatie en nieuwe inzichten is het stedenbouwkundige plan voor het deelgebied Eiland 15 aangepast. De wijzigingen voor Eiland 15 zuid zijn al via het bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden” mogelijk gemaakt. De aangepaste verkaveling voor Eiland 15 noord past niet geheel binnen het daar geldende bestemmingsplan “Hoog Dalem”. Daarom moet voor dit deelgebied een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld.

De aanpassingen hebben betrekking op de verkaveling, de stedenbouwkundige structuur en het type woningen. Het gaat hier om het schrappen van appartementen, het efficiënter kunnen gebruiken van de infrastructuur (tweezijdig gebruik) en het aan de rand situeren van vrijstaande woningen met tuinen richting het landschap.

Ter inzage

Het onherroepelijk bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening eiland 15 noord” wordt verbeeld op een landelijke voorziening. Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop “Onherroepelijk” → onherroepelijk bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening eiland 15 noord” staat een link naar deze landelijke voorziening.

Het onherroepelijk bestemmingsplan kan tijdens openingstijden van de afdeling Publiekszaken worden ingezien bij team Vergunningen.

Reageren

Het is niet meer mogelijk tegen het bestemmingsplan te reageren.

Gorinchem, 4 februari 2014

Burgemeester en wethouders van Gorinchem

Naar boven