Gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen “Buitengebied correctieve herziening” en “Buitengebied, herziening 2014” van de gemeente Haaren
Logo Haaren
De gemeenteraad van Haaren heeft op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 11 september 2014 de bestemmingsplannen “Buitengebied correctieve herziening” en “Buitengebied, herziening 2014” van de gemeente Haaren gewijzigd vastgesteld. Tevens besloot de raad in te stemmen met de “Nota van zienswijzen en wijzigingen” en geen exploitatieplan voor de bestemmingsplannen vast te stellen.
Het bestemmingsplan “Buitengebied, correctieve herziening” betreft een aantal aanpassingen in de regels en de toelichting van het in 2009 vastgestelde bestemmingsplan “Buitengebied” die van toepassing zijn op het gehele plangebied van dit bestemmingsplan “Buitengebied.
Het bestemmingsplan “Buitengebied, herziening 2014” bevat een aantal aanpassingen op de verbeelding van het in 2009 vastgestelde bestemmingsplan “Buitengebied” en de wijzigingen die hierbij nodig zijn in de regels.
De ontwerpbestemmingsplannen hebben van 22 mei 2014 t/m 2 juli 2014 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die deels geleid hebben tot wijziging van de plannen. Ook zijn er verschillende ambtshalve wijzigingen en wijzigingen door de gemeenteraad aangebracht in de plannen. De wijzigingen zijn te vinden in de “Nota van zienswijzen en wijzigingen” die in beide plannen is toegevoegd als bijlage bij de toelichting en in de bij het raadsbesluit horende amendementen. Ook is in de “Nota van zienswijzen en wijzigingen” beschreven hoe is omgegaan met de ingediende zienswijzen.
Ter inzage
De gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen liggen van 23 oktober 2014 tot en met 3 december 2014 ter inzage. U kunt de plannen in zien in het gemeentehuis bij de balie van de Gemeentewinkel. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Bel hiervoor naar 0411-627282. Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op “Wonen en omgeving”; vervolgens op “ruimtelijke projecten” onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’ op ‘Correctieve herziening bestemmingsplan Buitengebied’. Hier treft u de vastgestelde bestemmingsplannen aan. Indien u de plannen raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl zijn de planidentificatienummers NL.IMRO.0788.BP14BGcorhz-VA01 en NL.IMRO.0788.BP14BGherz2014-VA01.
Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen.
Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt. Deze belanghebbenden kunnen wel tegen de wijzigingen in het vastgestelde plan beroep instellen.
Het besluit van de gemeenteraad (en daarmee de beide bestemmingsplannen) treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Haaren, 22 oktober 2014
Burgemeester en wethouders van Haaren.
Naar boven