Logo Oegstgeest
Ontwerpbestemmingsplan Rijnvaert, Oegstgeest

(NL.IMRO.0579.BPRijnvaert-ON01)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerp van het ‘bestemmingsplan Rijnvaert' gedurende 6 weken ter inzage ligt.

Aan de Valkenburgerweg wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld, te weten: Rijnvaert. Hiervoor is in het verleden al een tweetal ruimtelijke plannen vastgesteld. De woningbouwontwikkeling is al mogelijk op grond van het 4e uitwerkingsplan Rijnfront en de 2e partiële herziening Rijnfront. Sindsdien is een aantal wijzigingen opgetreden, waardoor het noodzakelijk is om een nieuw bestemmingsplan vast te stellen.

Gewijzigde inzichten hebben geleid tot een herverkaveling. Naar aanleiding van overleg met omwonenden is besloten om de wijk anders te ontsluiten. De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met een andere ontwikkelaar.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van donderdag 16 oktober 2014 tot en met woensdag 26 november 2014 ter inzage. De stukken zijn op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur in te zien bij de welkomstbalie van het gemeentehuis Oegstgeest.

De stukken zijn digitaal beschikbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan is te vinden onder identificatienummer NL.IMRO.0579.BPRijnvaert-ON01. Daarnaast is het bestemmingsplan in PDF-formaat beschikbaar op de website van de gemeente Oegstgeest (www.oegstgeest.nl) via de rubriek 'Inwoners', 'Bestemmingsplannen' onder 'Nu ter inzage'.

Meer informatie krijgt u van het team Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14071.

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zijn zienswijze over het ontwerp mondeling of schriftelijk kenbaar maken. Alleen zij die tijdig zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend kunnen in beroep tegen het definitieve besluit.

Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Oegstgeest, postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

U kunt uw zienswijze mondeling kenbaar maken bij de raadscommissie (van 13 november 2014). Hiervoor kunt u zich aanmelden tot donderdag 13 november 2014 12.00 uur bij de griffie van de gemeente Oegstgeest op telefoonnummer 14071.

Naar boven