Logo Meppel
Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Meppel – Winkelcentrum Oosterboer’, Meppel

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke inspraakverordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor Meppel – Winkelcentrum Oosterboer.

Het plangebied ligt centraal in de wijk Oosterboer en wordt globaal begrensd door de Brandemaat, de Rustenstuk, de Bouwkamp en De Beemd. Het plan omvat een uitbreiding van de supermarkt, een herinrichting van het bestaande parkeerterrein en een uitbreiding van parkeerplaatsen aan de zuidzijde van het winkelcentrum ter plaatse van de waterberging. De waterberging wordt naar elders verplaatst.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Meppel – Winkelcentrum Oosterboer’ ligt ter inzage van 16 oktober tot en met 26 november 2014 op het Stadhuis van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel. Het plan (verbeelding, regels en toelichting) kan via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.meppel.nl/bestemmingsplannen worden ingezien. Het plan heeft de planidentificatie ‘NL.IMRO.0119.WinkelsOosterboer-BPA1’.

Hoe kunt u uw inspraakreactie kenbaar maken?

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 van het Besluit ruimtelijke ordening wordt vermeld dat op dit moment de gelegenheid wordt geboden een inspraakreactie op grond van de gemeentelijke inspraakverordening over dit voornemen naar voren te brengen. Gedurende de periode van terinzagelegging kunt u reageren op het voorontwerp bestemmingsplan ‘Meppel – Winkelcentrum Oosterboer’.

Inspraakreacties kunt u indienen bij burgemeester en wethouders (Postbus 501, 7940 AM Meppel). Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge inspraakreactie (loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522). Dit dient nadrukkelijk te worden vermeld en van de mondelinge inspraakreactie wordt een verslag gemaakt.

Informatieavond

De initiatiefnemer zal een informatieavond organiseren op donderdag 30 oktober 2014 vanaf 19.30 uur in restaurant Het Erf, Atalanta 2, om zijn plannen voor het winkelcentrum toe te lichten.

Meppel, 15 oktober 2014

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven