Logo Assen
Reconstructiebesluit en besluit hogere waarden voor de realisatie van een rotonde kruising A.H.G. Fokkerstraat/W.A. Scholtenstraat, Assen

Vanaf 24 oktober 2014 liggen gedurende een termijn van zes weken bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis de volgende stukken ter inzage:

  • Het reconstructiebesluit in het kader van de Wet geluidhinder voor de aanleg van een rotonde ter plaatse van de kruising W.A. Scholtenstraat – A.H.G. Fokkerstraat;

  • Het besluit hogere waarden Wet geluidhinder voor de woningen A.H.G. Fokkerstraat 12 en 14 en de W.A. Scholtenstraat 18 met bijbehorende stukken.

Reconstructiebesluit en hogere waarden Wet geluidhinder

De gemeente Assen wil samen met de ondernemers op het Stadsbedrijvenpark investeren in dit deels gedateerde bedrijventerrein. Een groot deel wordt gerevitaliseerd naar een modern werkgebied. Er wordt o.a. gewerkt aan de verbetering van de bereikbaarheid, de ontsluiting van het bedrijventerrein en het versterken van de ruimtelijke kwaliteit. De nieuwe rotonde op de kruising A.H.G. Fokkerstraat – W.A. Scholtenstraat maakt hier onderdeel van uit.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat er sprake is van een wegreconstructie in de zin van de Wet geluidhinder. Daarnaast wordt op een aantal geluidgevoelige objecten de voorkeursgrenswaarde overschreden.

Aangezien het niet doelmatig is om voor de woningen aan de bron dan wel in de overdrachtssfeer maatregelen te treffen, waardoor de voorkeursgrenswaarde kan worden gehaald, heeft het college van burgemeester en wethouders de grenswaarde vanwege wegverkeerslawaai vastgesteld op de in het besluit genoemde waarden.

Crisis- en herstelwet en de coördinatieregeling

De besluiten zijn ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (artikel 2.18 en verder van de Crisis- en herstelwet). Het Stadsbedrijvenpark is een deelproject van het programma de FlorijnAs. Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro)).

Ter inzage

De ontwerpbesluiten hebben met ingang van 25 april 2014 voor een periode van zes weken ter inzage gelegen met de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt.

Het reconstructiebesluit en het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 24 oktober tot en met 4 december 2014 inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen.

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Binnen de bovengenoemde termijn kan uitsluitend beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen kenbaar te maken.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is op de besluiten van toepassing. Dit betekent onder meer dat de beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en kunnen na de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Assen, 23 oktober 2014

Burgemeester en wethouders van Assen

Naar boven