Vaststelling bestemmingsplan Zevenhuizen Oost
Logo Leek
Burgemeester en wethouders van Leek maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 1 oktober 2014 het bestemmingsplan 'Zevenhuizen Oost’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan met bijbehorend besluit liggen vanaf 16 oktober 2014 zes weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum. Het plan kan ook worden geraadpleegd via www.leek.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl (plancode: NL.IMRO.0022.BPZH12UITB1-VA01). De bronbestanden van het plan zijn via de website van de gemeente te verkrijgen.
Het bestemmingsplan voorziet in een gefaseerde ontwikkeling van een nieuw woongebied met maximaal 75 woningen aan de oostzijde van het dorp Zevenhuizen. Het plangebied wordt globaal begrensd door agrarisch gebied (noordzijde), de bestaande woningbouw aan het Hoofddiep (westzijde) en de Kokswijk (zuidzijde) en de bestaande watergang in het aan het plangebied grenzende agrarisch gebied (oostzijde). Het bestemmingsplan biedt een direct bouwrecht voor fase 1, terwijl de ontwikkeling van de fasen 2 en 3 van het plan gebonden zijn aan een wijzigingsbevoegdheid.
Het bestemmingsplan voor Zevenhuizen Oost wordt gezien als het eerste ruimtelijke besluit, waarmee de ontwikkeling van de op 21 oktober 2009 door de gemeenteraden van Leek en Noordenveld vast- gestelde Intergemeentelijke structuurvisie Leek-Roden in gang wordt gezet. Ondanks de beperkte grootte van de woningbouwlocatie ten opzichte van de drempelwaarden uit het Besluit milieueffectrapportage, is bij de voorbereiding van het bestemmingsplan een milieueffectrapport (project-MER) opgesteld. Het doel van de project-MER is om het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming rondom het bestemmingsplan. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten maken onderdeel uit van de onderbouwing van het bestemmingsplan.
Tegen het vastgestelde plan staat, gedurende de termijn van terinzagelegging, rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen het plan kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het desbetreffende ontwerpplan kenbaar hebben gemaakt, en daarnaast ook door belanghebbenden, die dit hebben nagelaten, voor zover het beroep zich richt tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het plan.
U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Een vastgesteld plan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde plan. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Naar boven