Besluit van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 10 oktober 2014, nr. 569269, tot benoeming van de voorzitter van het bestuur van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 12, eerste lid, van de Kaderwet zelfstandige bestuursorganen en de artikelen 7 en 8 van de Wet Centraal Orgaan opvang asielzoekers;

Besluit:

Dr. mr. G.J.C.M. Bakker wordt benoemd in de functie van voorzitter van het bestuur van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers voor de periode van 1 december 2014 tot 1 december 2018.

Dit besluit wordt met toelichting in de Staatscourant geplaatst.

’s-Gravenhage, 10 oktober 2014

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven

Overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht kan tegen deze beschikking schriftelijk bezwaar worden gemaakt door iedere natuurlijke of rechtspersoon wiens belang rechtstreeks bij deze beschikking betrokken is. Daartoe moet binnen zes weken na de dag van verzending van deze beschikking een bezwaarschrift worden ingediend bij de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, directoraat-generaal Vreemdelingenzaken, directie Migratiebeleid, Postbus 20301, 2500 EH Den Haag. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend, voorzien zijn van een datum alsmede de naam en het adres van de indiener en dient vergezeld te gaan van de gronden waarop het bezwaar berust en, zo mogelijk, een afschrift van deze beschikking. Het bezwaar schort de werking van deze beschikking niet op.

TOELICHTING

Met ingang van 1 januari 2011 is de wet van 20 mei 2010 (Stb. 2010, 203) tot wijziging van de Wet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (hierna: Wet COA) in verband met de Kaderwet Zelfstandige bestuursorganen (hierna: Kaderwet ZBO) en de instelling van een raad van toezicht, van toepassing verklaard op het COA. Uit artikel 7 van de Wet COA volgt dat het COA dient te zijn voorzien van een bestuur en een raad van toezicht. Ingevolge artikel 8, eerste lid, van die wet bestaat het bestuur uit ten hoogste drie leden, waaronder een voorzitter.

Op grond van artikel 12, eerste lid, van de Kaderwet ZBO en artikel 7 en 8 van de Wet COA benoem ik door middel van dit besluit dr. mr. G.J.C.M. Bakker met ingang van 1 december 2014, voor een periode van 4 jaar, als voorzitter van het bestuur van het COA. Conform artikel 8, derde lid, van de Wet COA is dr. mr. G.J.C.M. Bakker voorgedragen door de raad van toezicht.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven

Naar boven