Logo Aalsmeer
Ontwerpomgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan ‘Uiterweg-Plasoevers 2005 e.o.’, Uiterweg 266 achter, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.10, eerste lid, onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend, dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3° van die wet omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten bouw en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening op het adres Uiterweg 266 achter ten behoeve van de bouw van een botenhuis bij een woonark en het gebruik voor tuin van de betreffende gronden. De ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt met ingang van vrijdag 17 oktober 2014 tot en met donderdag 27 november 2014 ter inzage.

Ligging en doelstelling

Het perceel waarop de omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan betrekking heeft, is gelegen in de Bovenlanden aan de ringvaartzijde van de Uiterweg.

In het verleden was het perceel vrijwel volledig bebouwd met kassen. De hier voorheen gevestigde kwekerij heeft haar bedrijfsactiviteiten gestaakt en de gronden verkocht. De nieuwe eigenaar wenst het terrein her in te richten met groen en water en in gebruik te nemen als tuin bij de woning in het lint en de ligplaats voor de woonark voor permanente bewoning achter op het perceel.

Van toepassing op de projectlocatie is het bestemmingsplan “Uiterweg-Plasoevers 2005 e.o.” en de bestemming “Agrarische Doeleinden”. Het project is in strijd met de gebruiksvoorschriften als opgenomen in artikel 11 van het bestemmingsplan. Het project kan worden gerealiseerd met toepassing van de buitenplanse afwijking ex artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3o Wabo, mits voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing.

Inzien ontwerp omgevingsvergunning

De ontwerpomgevingsvergunning ligt met de bijbehorende stukken, waaronder de ruimtelijke onderbouwing, met ingang van 17 oktober 2014 tot en met 27 november 2014 voor een ieder ter inzage:

Indienen zienswijze

Gedurende de hiervoor genoemde inzagetermijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren te brengen. U kunt er ook voor kiezen uw zienswijze digitaal in te dienen via de gemeentelijke website door op de hiervoor genoemde webpagina de optie ‘reageren’ te kiezen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Burgermeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbeschikking “Uiterweg 266 achter”. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Naar boven