Logo Assen
Diverse ontwerpbesluiten voor het plaatsen van een autobrug over kruising Het Kanaal/Industrieweg, Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat zij gecoördineerd voorbereiden:

  • Ontwerp omgevingsvergunning (ex artikel 2.11 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)), onderdelen ‘bouwen’;

  • Ontwerp watervergunning (ex artikel 3.1 van de Keur 2010 van het Waterschap Hunze en Aa’s) te verlenen.

Stukken inzien

De ontwerpbesluiten en de daarbij behorendde stukken liggen met ingang van 17 oktober 2014, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis.

Inhoud

In het kader van het programma de Florijnas wordt Het Kanaal in het centrum van Assen weer bevaarbaar gemaakt door het verbinden van Het Kanaal met het Havenkanaal in het oosten en de Vaart in het westen. Dit project is bekend als de Tweede Fase Blauwe As, een deelproject van de FlorijnAs. Het project heeft als doel om het gebied langs Het Kanaal aantrekkelijk te maken tot een mooie, leefbare en levendige plek met een grote belevingswaarde voor de stad en haar bewoners. De heropening van de vaarweg geeft een impuls aan de levendigheid, bereikbaarheid en ruimtelijke kwaliteit rondom Het Kanaal.

Crisis- en herstelwet en de coordinatieregeling

De besluiten zijn ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (artikel 2.18 en verder van de Crisis- en herstelwet). De Tweede Fase Blauwe As is een deelproject van de FlorijnAs. Hiervoor is onder de Crisis- en Herstelwet op 27 oktober 2011een structuurvisie vastgesteld. Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening).

Hoe kunt u uw reactie kenbaar maken

Een ieder kan gedurende de bovengenoemde genoemde termijn bij voorkeur schriftelijk zienswijzen indienen over bovengenoemde ontwerpbesluiten bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Na deze termijn zal het college van burgemeester en wethouders, respectievelijk het Waterschap beslissen omtrent verlening van de voorgenomen besluiten.

Naar boven