Logo Voorschoten
Vooraankondiging Structuurvisie Voorschoten 2015–2025, Voorschoten

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Voorschoten maakt ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat de Structuurvisie Voorschoten 2015-2025 wordt voorbereid voor het gehele grondgebied van de gemeente.

Aanleiding

De gemeente is wettelijk verplicht om voor een goede ruimtelijke ordening een structuurvisie vast te stellen voor haar gehele grondgebied. De bestaande structuurvisie Voorschoten voldoet niet meer aan de eisen die de wet aan een structuurvisie stelt. Daarnaast vragen zowel ruimtelijke als sociaal-maatschappelijke vraagstukken om een actuele visie. De nieuwe structuurvisie zal na vaststelling door de gemeenteraad de bestaande structuurvisie vervangen.

Wat is een structuurvisie?

De structuurvisie is een ruimtelijke visie op hoofdlijnen voor de middellange termijn. Er zal niet op perceelniveau worden ingezoomd. Als integraal afwegingskader geeft de structuurvisie richting aan toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen binnen Voorschoten. De juridische vertaling van de structuurvisie vindt plaats in de bestemmingsplannen. De structuurvisie bevat voor burgers geen direct bindende voorschriften. Er is daarom ook geen bezwaar of beroep mogelijk tegen de visie.

Te volgen procedure

De structuurvisie is in de voorbereidende fase en daarom kunnen er op dit moment nog geen stukken ter inzage worden gelegd. Er is dan ook nog geen mogelijkheid om een reactie te geven of een zienswijze naar voren te brengen. Onafhankelijke instanties worden niet in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen. Gedurende het proces zijn er verschillende momenten waarop we u willen betrekken bij de structuurvisie:

  • Tijdens het participatietraject: We willen u meenemen bij de totstandkoming van de structuurvisie en kunt u meedenken over de toekomst van Voorschoten in 2025 als vervolg op de Toekomstvisie Voorschoten;

  • Bij de terinzagelegging van de ontwerpstructuurvisie: op dat moment kunt u gedurende 6 weken een eventuele zienswijze indienen.

De ontwerpstructuurvisie zal naar verwachting na de zomer van 2015 gereed zijn. Zodra het ontwerp ter inzage wordt gelegd, wordt dit vooraf bekend gemaakt in Groot Voorschoten, de Staatscourant en op www.voorschoten.nl. In deze bekendmaking staat wanneer en op welke wijze kan worden gereageerd.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vooraankondiging en de gemeentelijke structuurvisie kunt u contact opnemen met mw. M. van der Laan via telefoonnummer 14071.

Naar boven