Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 9 oktober 2014, 655835-125055-VGP, houdende goedkeuring van de hygiënecode voor hygiënisch werken in visafslagen bij het sorteren en verwerken van visserijproducten

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelezen het verzoek van het Nationaal overlegorgaan voor de visafslagen van 1 juli 2014, per email ingediend;

Gelet op artikel 4, tweede en vijfde lid, van het Warenwetbesluit hygiëne van levensmiddelen;

Gehoord het advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit van 28 juli 2014 met kenmerk NVWA/2014/6739;

Besluit:

Artikel 1

De hygiënecode voor hygiënisch werken in visafslagen bij het sorteren en verwerken van visserijproducten, die per email van 1 juli 2014 door het Nationaal overlegorgaan voor de visafslagen is voorgelegd aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, wordt goedgekeurd als hygiënecode, bedoeld in artikel 4, tweede lid, van het Warenwetbesluit hygiëne van levensmiddelen.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2015.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Een belanghebbende kan tegen een besluit bezwaar maken op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit kan door een bezwaarschrift in te dienen bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, t.a.v. Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20350, 2500 EJ Den Haag.

De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag volgend op de dag waarop het besluit is gedagtekend.

Het bezwaarschrift wordt ondertekend door de indiener en bevat:

  • de naam en het adres van de indiener,

  • de dagtekening,

  • een omschrijving van het bestreden besluit, bijvoorbeeld door vermelding van het zaaknummer, briefkenmerk en datum of door bijvoeging van een kopie van het besluit,

  • de gronden van het bezwaar.

Naar boven