Logo Gemert-BakelBekendmaking vastgestelde bestemmingsplan: “Rooije Hoefsedijk 38 en omgeving”

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8. lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 19 december 2013 het bestemmingsplan “Rooije Hoefsedijk 38 en omgeving” van de gemeente Gemert- Bakel gewijzigd heeft vastgesteld.

Procesverloop

Bovengenoemd bestemmingsplan is het gevolg van de beslissing van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 27 januari 2012 om: het besluit van de gemeenteraad van 15 december 2010, kenmerk nr. 118, te vernietigen voor o.a. de vaststelling van het meest oostelijke plandeel met de bestemming "Agrarisch" voor het perceel Rooije Hoefsedijk 38 te Gemert.

In deze uitspraak is door de Afdeling aangegeven dat het niet nodig is om bij de voorbereiding van het nieuwe besluit de procedure van afdeling 3.4 van de Awb opnieuw te doorlopen. In navolging hiervan heeft de gemeenteraad er voor gekozen het bestemmingsplan opnieuw vast te stellen zonder hieraan voorafgaand een ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen.

Stukken in het gemeentehuis inzien

Het raadsbesluit met het raadsvoorstel en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 3 februari 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis. Wilt u de stukken in het gemeentehuis inzien? Dit kan als u hiervoor een afspraak maakt. Op www.gemert-bakel.nl maakt u een afspraak op een moment dat het u uitkomt. Beschikt u niet over internet, dan kunt u ons ook bellen.

Stukken digitaal inzien

U kunt de stukken ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het bestemmingsplan “buitengebied Gemert-Bakel herziening oktober 2010” hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen voornoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp kan iedere belanghebbende hiertegen binnen genoemde termijn schriftelijk beroep instellen bij genoemde Afdeling.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Gemert, 31 januari 2014

Naar boven