Besluit voor het uitvoeren en behouden van diverse (civieltechnische) werkzaamheden en het plaatsen en behouden van een prijspaal, Rijkswaterstaat

BEKENDMAKING

De Minister van Infrastructuur en Milieu geeft, overeenkomstig het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het besluit op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken (WBR) voor het uitvoeren en behouden van diverse (civieltechnische) werkzaamheden en het plaatsen en behouden van een prijspaal aan de rechterzijde van rijksweg N65 tussen km. 9.100 en km. 9.500 in Helvoirt (gemeente Haaren).

Waar en wanneer liggen de stukken ter inzage?

Het besluit met de daarbij behorende stukken ligt vanaf dinsdag 21 oktober 2014 gedurende zes weken ter inzage bij:

  • het kantoor van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Zuidwal 58 te ’s-Hertogenbosch;

  • het gemeentehuis van de gemeente Haaren, Mgr. Bekkersplein 2 te Haaren.

Het besluit is niet gewijzigd ten opzicht van het ontwerpbesluit.

Wanneer kan beroep worden ingediend?

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, kunnen van 21 oktober 2014 tot en met 1 december 2014 beroep instellen bij de rechtbank in het rechtsgebied waar zij wonen of gevestigd zijn (zie http://www.rechtspraak.nl/Gerechten/Rechtbanken/).

Dit geldt ook voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend.

Waar moet een beroepschrift aan voldoen?

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en ten minste het volgende bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift zich richt;

  • d. een opgave van redenen waarom men zich met de beslissing niet kan verenigen;

  • e. zo mogelijk een afschrift van het besluit waartegen het beroep zich richt.

Digitaal beroep

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Verzoek om voorlopige voorziening

Gelijktijdig met of na het indienen van beroep kunnen belanghebbenden, bij een spoedeisend belang, een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden ingediend bij de Voorzieningenrechter.

Wat zijn de kosten?

Zowel in verband met de behandeling van beroep als in verband met de behandeling van het verzoek om voorlopige voorziening worden griffierechten geheven. Over de hoogte daarvan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit moet betalen, krijgt u na het indienen van beroep c.q. het verzoek om voorlopige voorziening bericht van de rechtbank.

Meer informatie?

Voor nadere informatie en eventuele inhoudelijke vragen over het besluit kunt u zich wenden tot mevrouw Bakelaar, werkzaam bij de afdeling Vergunningverlening van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, telefonisch bereikbaar via nummer 073 – 681 78 17.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, T.L.B. du Chatinier

Naar boven