Logo Groesbeek
Openbare bekendmaking bestemmingsplan Wylerbaan 1b, Groesbeek

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Wylerbaan 1b

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat het bestemmingsplan gewijzigd

is vastgesteld. U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan inzien bij het Omgevingsloket.

Het bestemmingsplan omvat het benodigde planologisch-juridisch kader voor realisatie van een (bouw-) plan ter uitbreiding van de bestaande groepsaccommodatie op de locatie Wylerbaan 1b te Groesbeek. Het (bouw)plan voorziet in een nieuwe vleugel aan het bestaande hoofdgebouw van 1 bouwlaag met kap en nieuwbouw van een parkeerkelder, bedrijfswoning en werkplaats ter plaatse van de te slopen bestaande schuur achter het hoofdgebouw. Ook bestemt het plan het achterste terreingedeelte van de locatie tot landschapstuin, zijnde een buitenruimte, waar de gasten van de groepsaccommodatie uitsluitend mogen wandelen of verpozen, maar waar bedrijfsmatig recreatief gebruik niet toegestaan is. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding. Het voor de landschapstuin opgestelde inrichtingsplan maakt als bijlage 1 bij de regels deel uit van het bestemmingsplan.

De vastgestelde wijzigingen betreffen de aanvulling van:

  • §4.1.4 van de toelichting ten aanzien van de toetsing van de groepsaccommodatie als een milieugevoelige functie en de toetsing van de parkeerkelder voor wat bedrijven en milieuzonering betreft;

  • de artikelen 1 en 4.4 van de regels met een begripsbepaling en specifieke gebruiksregel, om te be-palen dat het bedrijfsmatig recreatief gebruik van de tot ‘Tuin – Landschapstuin’ bestemde gronden strijdig is met de bestemming.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is met ingang van 15 oktober 2014 gedurende 6 weken voor een ieder digitaal raadpleegbaar op http://ruimtelijkeplannen.groesbeek.nl/publicatie/ en www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0241.BPWylerbaan1b-GVS1. Ook is het plan in te zien in het gemeentehuis van Groesbeek (Dorpsplein 1), bij het Omgevingsloket. Het loket is op werkdagen geopend van 9.00u tot 12.00u en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u.

Gelijktijdig met het bestemmingsplan zijn de beeldkwaliteitsparagraaf en -eisen, als vervat in §2.3 van de toelichting, vastgesteld als een wijziging van de welstandsnota en gebiedsspecifieke welstands-criteria. Hiervan is separaat bekendmaking gedaan.

Ten aanzien van het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 16 oktober 2014 tot en met 26 november 2014.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de raad, of een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor zover de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen heeft aangebracht ten op-zichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging tegen deze wijzigingen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hierboven vermelde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan, indien beroep is ingesteld, tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat beroep is beslist. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de cluster Ruimte, telefoonnummer 024 – 39 96 111.

Groesbeek, 14 oktober 2014

Naar boven