Logo Teylingen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Engelse Tuin Voorhout’ ter inzage, Teylingen

Bestemmingsplan

Digitale naam: NL.IMRO.1525.BP2011VHT09003-0401

De gemeenteraad heeft op 25 september 2014 het bestemmingsplan ‘Engelse Tuin Voorhout’ gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Toelichting

Het plangebied ligt in Voorhout tussen de Jacoba van Beierenweg, de Engelselaan en de Teylingerdreef. Hier staan nu nog de vroegere agrarische bedrijfspercelen van Arentshorst, Rotteveel en Colijn. Het nieuwe bestemmingsplan maakt de bouw van 180-200 woningen in dit gebied mogelijk. De wijzigingen die bij de vaststelling zijn gemaakt betreffen de 50 kV-hoogspanningsleiding in de Jacoba van Beierenweg. Die is nu aangegeven op de verbeelding, in de regels en in de toelichting. Verder is het woord ‘regio-archeoloog’ in de toelichting vervangen door ‘senior-archeoloog’.

Inzien

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Engelse Tuin Voorhout’, de Nota van beantwoording zienswijzen tevens Nota van wijzigingen en alle bijlagen liggen voor een ieder ter inzage van donderdag 9 oktober tot en met woensdag 19 november 2014.

De digitale versie van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en op onze website www.teylingen.nl.

U kunt de papieren versie van deze stukken ook inzien bij het Contactcentrum in het Gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25, Sassenheim.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit Ruimtelijke Ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep tegen het vaststellingsbesluit van 25 september 2014

Van donderdag 9 oktober tot en met woensdag 19 november 2014 is het instellen van beroep mogelijk voor:

  • Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht;

  • Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • Iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Crisis- en herstelwet

Op dit plan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat u de argumenten in het beroepschrift dient op te nemen. Een beroepschrift kan na 19 november 2014 niet meer worden aangevuld. Argumenten die na 19 november 2014 worden ingediend, worden niet in behandeling genomen.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt op donderdag 20 november 2014 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met de heer P.M.W.M. van Goch van de afdeling Ruimte via telefoonnummer 14-0252.

Naar boven