Logo Het Bildt
Vooraankondiging en inspraakprocedure voor bestemmingsplan Oudebildtzijl – Ds. Schuilingstraat 17, Het Bildt

Vooraankondiging

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht (Awb), geven burgemeester en wethouders van de gemeente het Bildt kennis van de voorbereiding van het bestemmingsplan Oudebildtzijl – Ds. Schuilingstraat 17.

Het betreft hier een formele vooraankondiging op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening. In het kader van de inspraak zal gelegenheid worden geboden tot het indienen van een reactie op het voorontwerpbestemmingsplan. Tevens zal in het kader van het overleg ex artikel 3.1.1. Bro advies worden gevraagd aan een aantal overheidsinstanties.

Inspraak

Met ingang van donderdag 9 oktober 2014 ligt het voorontwerpbestemmingsplan Oudebildtzijl – Ds. Schuilingstraat 17, gedurende vier weken ter inzage in:

  • het gemeentehuis, afdeling Wonen&Werken, van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie gedurende de openingstijden van het gemeentehuis op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur;

  • de Openbare Bibliotheek, Beuckelaerstraat 2 te St.-Annaparochie, tijdens openingstijden.

Daarnaast vindt u een digitale weergave van dit bestemmingsplan op de gemeentelijke website (www.hetbildt.nl).

Gedurende deze termijn van vier weken (tot 6 november 2014) kan een ieder reageren op dit voorontwerpbestemmingsplan en een inspraakreactie naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. De schriftelijke reacties moeten gericht worden aan: het college van burgemeester en wethouders, Postbus 34, 9076 ZN St.-Annaparochie.

Mondeling kan worden gereageerd en ingesproken tijdens de inloopmiddag (informatie- en inspraakbijeenkomst) op woensdag 15 oktober 2014 tussen 13.30 uur en 16.30 uur in het gemeentehuis aan de van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie.

Het plan

Het bestemmingsplan Oudebildtzijl – Ds. Schuilingstraat 17 heeft betrekking op het omzetten van het voormalige schoolgebouw van de openbare basisschool ‘De Oprel’ aan de Ds. Schuilingstraat 17 te Oudebildtzijl naar een gemengde bestemming. Het is de bedoeling dat het bestaande pand alternatieve functiemogelijkheden krijgt, zoals een woonfunctie (al dan niet in combinatie met zorg), een andere maatschappelijke functie, een logiesverstrekkende functie (bed & brochje), een culturele functie of een lichte bedrijfs- of dienstverlenende functie.

En verder ......

Met de ter-inzage-legging van het voorontwerpbestemmingsplan begint de inspraakprocedure die voorafgaat aan de vaststellingsprocedure van het uiteindelijke bestemmingsplan. Afhankelijk van de reacties die worden ontvangen, kan het college van burgemeester en wethouders nog veranderingen aanbrengen in het plan. Daarna begint de vaststellingsprocedure, waarbij een ieder de gelegenheid krijgt om zijn/haar zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Naar boven