Bekendmaking inspraak ontwerpprojectplan en ontwerpomgevingsvergunning voor het dijkverbeteringsproject Dijkvernageling Lekdijk Vianen.
Logo Utrecht
ONDERWERP
De Lekdijk ten noordwesten van Vianen (dijkring 16) heeft de functie van primaire waterkering. Over een lengte van ca. 250 meter is de stabiliteit binnenwaarts van de dijk voor de toekomst onvoldoende. Door het waterschap Rivierenland, de beheerder van deze primaire waterkering, is voor dit dijkgedeelte in de gemeente Vianen een ontwerpprojectplan Dijkvernageling Lekdijk Vianen opgesteld. Een binnenwaartse verbetering uitgevoerd in grond is op deze locatie niet mogelijk vanwege de hoge archeologische waarde van de stadsgracht in Vianen. Bij de gekozen versterkingsmethode dijkvernageling zorgen nagels als het ware voor een soort wapening van de grond waarmee de stabiliteit van de dijk wordt verbeterd.
 
PROCEDURE
Voor het project Dijkvernageling Lekdijk Vianen is door het Waterschap Rivierenland een ontwerpprojectplan conform artikel 5.4 van de Waterwet opgesteld. Tevens is door het waterschap ingevolge artikel 7.17 van de Wet milieubeheer een m.e.r.beoordeling gevraagd bij Gedeputeerde Staten van Utrecht. Bij brief van 2 oktober 2014 is door Gedeputeerde Staten besloten dat er zich geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zullen voordoen die het opstellen van een milieueffectrapport (MER) noodzakelijk maken.
Verder is voor de uitvoering van het project een ontwerpomgevingsvergunning (bouwen) opgesteld door Burgemeester en wethouders van de gemeente Vianen.
 
Gedeputeerde Staten van Utrecht bevorderen een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten (artikel 5.8 Waterwet). Zij dragen er zorg voor dat de zienswijzen op het m.e.r.-beoordelingsbesluit, het ontwerpprojectplan en de ontwerpomgevingsvergunning worden behandeld door de verschillende bevoegde gezagen. Gedeputeerde Staten van Utrecht dienen uiteindelijk het vastgestelde projectplan goed te keuren (artikel 5.7, eerste lid Waterwet). Het projectplan en de onderliggende besluiten vallen onder de Crisis-en herstelwet.
 
INZAGE
Het m.e.r.-beoordelingsbesluit, het ontwerpprojectplan, de vergunningaanvraag, de ontwerpom-gevingsvergunning (bouwen) en de overige relevante stukken liggen van  9 oktober 2014 tot en met 19 november 2014, op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij:
- de provincie Utrecht, in het provinciehuis, Archimedeslaan 6, 3508TH Utrecht (melden bij de receptie);
- het waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1, 4003BX Tiel (melden bij de receptie);
- de gemeente Vianen, in het stadhuis, Voorstraat 30, 4132AS Vianen.
Bovengenoemde stukken staan ook op de website van waterschap Rivierenland, http://www.waterschaprivierenland.nl onder bekendmakingen
 
ZIENSWIJZEN
Een ieder kan van 9 oktober  2014 tot en met 19 november 2014 schriftelijk en/of mondeling zijn zienswijze over het m.e.r.-beoordelingbesluit, het ontwerpprojectplan voor de Dijkvernageling Lekdijk Vianen en de de ontwerpomgevingsvergunning (bouwen) naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij Gedeputeerde Staten van Utrecht, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht, onder vermelding van Dijkvernageling Lekdijk Vianen en van het besluit waar de zienswijze betrekking op heeft (e-mail: irene.bekkers@provincie-utrecht.nl). Daarbij kan worden verzocht om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen en/of inlichtingen kunt u contact opnemen met Gedeputeerde Staten van Utrecht, de heer J.W. Vrolijk, tel 030 2582673.
 
Wij wijzen u erop dat tegen het besluit dat geen milieueffectrapport noodzakelijk is geen bezwaar of beroep kan worden ingesteld, tenzij dit besluit een belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Andere belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken in de rechtsbeschermingsprocedure in het kader van de goedkeuring van het vastgestelde projectplan.
 
INLICHTINGEN
- projectplan: dhr. H. Verlouw, tel.nr. 0344-649090
- m.e.r-beoordelingsbesluit: mevr. M.B. Buurman, tel. nr. 030-2583168
- algemene zaken en de ontwerpbesluiten: dhr. J.W. Vrolijk, tel 030-2582673
 
Naar boven