Logo Veendam
Bestemmingsplan Veendam Centrum vastgesteld, Veendam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam maken bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 22 september 2014 het bestemmingsplan “Veendam Centrum” heeft vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden die globaal worden begrensd door de stadsring: Jakob Bruggemalaan, Lloydsweg, Van Stolbergweg, Julianalaan, Sorghvlietlaan (inclusief Arrivalocatie) en Buitenwoellaan. Het bestemmingsplan is bedoeld als algehele herziening van het geldende bestemmingsplan dat is vastgesteld in 2007. In het plan worden onder andere het nieuwe horecabeleid, de beleidsuitgangspunten voor wonen boven winkels en voor kamerverhuur en het streven naar een compact kernwinkelgebied ruimtelijk vertaald. Tevens wordt de invulling van enkele ontwikkellocaties mogelijk gemaakt.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. Dit betreft voornamelijk aanpassingen naar aanleiding van ingebrachte zienswijzen en de doorwerking van de gewijzigde vaststelling van het horecabeleid.

Plan inzien

Met ingang van donderdag 9 oktober 2014 ligt het bestemmingsplan “Veendam Centrum” gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis. De stukken zijn ook te raadplegen via www.veendam.nl (onder Wonen → Bestemmingsplannen → Overzicht plangebieden → Centrum) en www.ruimtelijkeplannen.nl (een rechtstreekse link is te vinden op de website van de gemeente).

In beroep?

Tot en met 19 november 2014 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht, of

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht, of

  • die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen bij genoemde Afdeling via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de precieze voorwaarden vermeld.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld, kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente.

Naar boven