Logo Gelderland
Inpassingsplan Uitbreiding bedrijventerrein Medel (fase 1), Gelderland

Gezamenlijke kennisgeving provincie Gelderland en gemeente Tiel

Inpassingsplan Uitbreiding bedrijventerrein Medel (fase 1)

Exploitatieplan Uitbreiding bedrijventerrein Medel (fase 1)

Parapluherziening inpassingsplan Zonering industrielawaai bedrijventerrein Medel

Beschikking Wet geluidhinder (hogere waarden procedure industrielawaai Medel)

Gedeputeerde staten van Gelderland en burgemeester en Wethouders van Tiel maken gezamenlijk bekend dat het Inpassingsplan Uitbreiding bedrijventerrein Medel (fase 1), het Exploitatieplan Uitbreiding bedrijventerrein Medel (fase 1) en de Parapluherziening Inpassingsplan Zonering industrielawaai bedrijventerrein Medel door provinciale staten op 24 september 2014 is vastgesteld. Tevens maken zij bekend dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel op 1 september 2014 een besluit hebben genomen inzake vaststelling Hogere Grenswaarden Industrielawaai ingevolge de Wet geluidhinder.

Beide inpassingsplannen, het exploitatieplan en de beschikking Wet geluidhinder liggen met de daarbij horende stukken met ingang van donderdag 9 oktober 2014 tot het einde van de beroepstermijn ter inzage bij:

  • Provincie Gelderland in het informatiecentrum, in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem, op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur.

  • Gemeente Tiel, bij het omgevingsloket in het Klant Contact Centrum (KCC), Achterweg 2 te Tiel.

  • Gemeente Neder-Betuwe bij de bouwbalie van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving in het gemeentehuis, burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden.

  • Gemeente Buren bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis, De Wetering 1 te Maurik.

Verder zijn de inpassingsplannen, het exploitatieplan en het besluit Wet geluidhinder beschikbaar op www.gelderland.nl/bekendmakingen. De inpassingsplannen kunnen ook geraadpleegd worden via www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.9925.PIPMedelfase1-VST1 en NL.IMRO.9925.PHZIndulawaai-VST1.

Inhoud plannen

De provincie Gelderland heeft op verzoek van het bedrijvenpark Medel en de gemeenten Tiel en Neder-Betuwe een inpassingsplan vastgesteld ten behoeve van de uitbreiding van het bedrijventerrein Medel fase 1. Het inpassingsplangebied is gelegen in de gemeente Tiel en Neder-Betuwe. Onderdeel van dit plan vormt een planMER waarin de milieueffecten van het plan zijn beschreven. Gelijktijdig met dit plan wordt een exploitatieplan vastgesteld waarin de financiële aspecten van het plan zijn opgenomen.

Naast dit plan stelt de provincie een parapluherziening inpassingsplan vast ten behoeve van de zonering industrielawaai bedrijventerrein Medel. Deze zonering heeft betrekking op het bestaande Medel als ook de uitbreiding (fase 1). De zonering industrielawaai is een uitbreiding van de huidige zone. Gelijktijdig met dit inpassingsplan wordt door de gemeente Tiel een besluit genomen op basis van de Wet geluidhinder aangaande een hogere grenswaarde procedure industrielawaai voor 23 woningen.

Instellen beroep

Met ingang van 9 oktober 2014 kan gedurende zes weken, oftewel tot en met 19 november 2014, beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die een zienswijze hebben kenbaar gemaakt bij provinciale staten van Gelderland aangaande beide inpassingsplannen en het exploitatieplan of een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders van Tiel aangaande het besluit Wet Geluidhinder

  • Belanghebbenden die aan kunnen tonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze bij provinciale staten van Gelderland of het college van Tiel in te dienen;

Het beroepschrift dient te worden gericht aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

De inpassingsplannen, het exploitatieplan en het besluit Wet geluidhinder treedt in werking na afloop van de hiervoor genoemde termijn voor het indienen van beroep. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het behandelen van het beroepschrift en voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betalen van het griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426.

De Wro (Wet ruimtelijke ordening) bepaalt dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak doet binnen twaalf maanden na afloop van de beroepstermijn.

Naar boven