Logo Opsterland
Ontwerpbestemmingsplan ‘Nij Beets Kom’, Opsterland

Wat ligt er ter inzage en voor wie en wanneer

Met ingang van maandag 13 oktober 2014 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Nij Beets Kom” (NL.IMRO.0086.11BPKom-0201) voor een ieder ter inzage.

U kunt het digitale plan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad “Een plan bekijken”, vervolgens klikt u op “bestemmingsplannen” waarna u de mogelijkheid heeft om het plan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het plan of het planid. Daarnaast is een afdruk van het digitale plan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag. Het digitale plan is eveneens te raadplegen op www.opsterland.nl

(Wonen en leven / Wonen en (ver)bouwen / Ruimtelijke plannen / Bestemmingsplannen en beheersverordeningen / Ter inzage liggende bestemmingsplannen en beheersverordeningen) door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Strekking van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voor de bebouwde kom van Nij Beets heeft tot doel om een actuele juridisch-planologische regeling te geven voor het plangebied. Daarmee herziet dit plan de geldende Beheersverordening voor Nij Beets (vastgesteld door de gemeenteraad op 3 juni 2013).

Reageren?

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kan een ieder:

  • Schriftelijk zijn zienswijze op het genoemde ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Opsterland, postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag;

  • Mondeling een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan (na uitdrukkelijke vermelding) bij de afdeling Ontwikkeling (bestemd voor de gemeenteraad). U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat Ruimtelijke Plannen, tel. 0512-386340.

Daarnaast kan bij de medewerkers van de afdeling Ontwikkeling nadere informatie worden verkregen over de inhoud en achtergronden van het genoemde ontwerpbestemmingsplan.

Beetsterzwaag, 8 oktober 2014.

Burgemeester en wethouders van Opsterland.

Naar boven