Logo Someren
Ontwerpbestemmingsplan Kanaaldijk-zuid 10–11, Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 9 oktober 2014 het ontwerpbestemmingsplan ‘bestemmingsplan Kanaaldijk-zuid 10-11’ gedurende 6 weken ter inzage ligt. De termijn eindigt op 19 november 2014.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld om te voldoen aan de uitspraak van de Raad van State van 18 september 2013 over het bestemmingsplan Someren-Eind. In de uitspraak is de gemeenteraad opgedragen om een nieuw besluit te nemen voor een gedeelte van het perceel waaraan de bestemming “agrarisch” was toegekend.

In het ontwerpbestemmingsplan is aan het bewuste perceelsgedeelte de bestemming “Bedrijf”, met de nadere aanduiding ‘opslag’ toegekend. Binnen dit gedeelte is uitsluitend opslag en parkeren toegestaan voor de toegelaten bedrijfsactiviteiten. Er mogen geen gebouwen of overkappingen worden gebouwd. Rond het opslagterrein ligt een strook met de bestemming “Groen”, deze strook is bestemd voor de instandhouding en aanleg van een groenstrook voor de landschappelijke inpassing en afscherming van het opslag- en parkeerterrein.

Op verzoek van de onderneming is in het bestemmingsplan ook een kleine vormverandering van het bouwvlak meegenomen, dit om de uitbreiding van een op het terrein aanwezige loods mogelijk te maken. Deze uitbreiding dient landschappelijk ingepast te worden, hetgeen als voorwaarde in de bestemmingsplanregels is opgenomen.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. De stukken kunt u op afspraak ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

Het plan is digitaal in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02014002-OW01).

Indienen zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de raad van de gemeente Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer H. Breman van de afdeling VROM, via telefoonnummer (0493) 494 888.

Naar boven