Gemeente Baarn - Bestemmingsplan “Brede School Noord” vastgesteld
Logo Baarn
Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Baarn in de openbare vergadering van 24 september 2014 het bestemmingsplan “Brede School Noord” ongewijzigd heeft vastgesteld.
 
De gemeenteraad van Baarn heeft besloten tot de nieuwbouw van een brede school op de locatie van de huidige gemeentewerf aan de Drakenburgerweg in Baarn. Om dit mogelijk te maken moet de huidige bestemming van de gemeentewerf worden gewijzigd. Dit bestemmingsplan biedt tevens globale kaders om woningbouw te ontwikkelen in het noordelijk deel van het plangebied. Voor de uitwerking hiervan zal later dit jaar een aparte ruimtelijke procedure worden gevolgd.
 
Het bestemmingsplangebied ligt aan de noordelijke rand van Baarn. De noordelijke begrenzing van het gebied wordt gevormd door de Drakenburgerweg, de oostelijke door de oostelijke grens van het perceel Goeman Borgesiuslaan 23-25 en verder de achterzijde van de bedrijfspercelen aan de Goeman Borgesiuslaan, de zuidelijke door de John F. Kennedylaan en de westelijke begrenzing bestaat deels uit de Professor Krabbelaan en verder door de perceelsgrenzen van De Wiekslag en de bedrijfswoning naast de ingang van de gemeentewerf.
 
Ter inzage
Het bestemmingsplan “Brede School Noord” met de daarbij behorende stukken ligt ter inzage van vrijdag 10 oktober 2014 tot en met donderdag 20 november 2014.
Het bestemmingsplan is in te zien in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is inzien op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611.
Het bestemmingsplan “Brede School Noord” is digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0308.000040-VA01).
 
Beroep instellen
Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzageligging – van 10 oktober 2014 tot en met 20 november 2014 - beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:
  • 1.
    belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;
  • 2.
    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;
  • 3.
    belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.
Beroep kunt u instellen bij: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl.
 
Het indienen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State griffierecht (kosten) in rekening brengen.
 
Inwerkingtreding
Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 
 
Naar boven