Logo Middelburg
Voorbereiding bestemmingsplan ‘Stromenwijk’, Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken, overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat voor de Stromenwijk een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid. Het plangebied wordt globaal begrensd door de spoorlijn Roosendaal – Vlissingen aan de oostzijde. Aan de (zuid)westzijde van het plangebied vormen de Stromenweg (inclusief Stromenpoort), Vlissingse watergang en de J. van Sprengerlaan de globale begrenzing van het plangebied. Aan de noordwestzijde wordt het plangebied achtereenvolgens begrensd door de Koudekerkseweg, Poelendaeleweg en Poelendaelesingel.

Het bestemmingsplan maakt onderdeel uit van het traject om alle geldende bestemmingsplan van de gemeente Middelburg te actualiseren en digitaliseren. Voor het bestemmingsplan geldt dat het bestemmingsplan hoofdzakelijk een conserverend karakter heeft.

De belangrijkste functies in het gebied is wonen, met daaraan verbonden voorzieningen als onderwijs en andere maatschappelijke voorzieningen, winkelvoorzieningen, groenvoorziening en wegen.

Het is op dit moment nog niet mogelijk zienswijzen tegen het bestemmingsplan naar voren te brengen. Ook worden nog geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen. Later in de procedure komt dit wel aan de orde.

Het (voor)ontwerpbestemmingsplan zal op een nader te bepalen tijdstip gedurende zes weken ter inzage gelegd worden en is dan ook te bekijken op de gemeentelijke website en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zodra een (voor)ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, wordt dit vooraf gepubliceerd in de Faam, op de gemeentelijke website en, in het geval van een ontwerpbestemmingsplan, ook in de Staatscourant.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijk Beleid (de heer W. Kuijper telefoonnummer 0118-675285).

Naar boven