Instellen parkeerverbod parallelweg Plantagelaan
Logo Barneveld
 
namens burgemeester en wethouders van de Gemeente Barneveld
 
Overwegingen ten aanzien van het verkeersbesluit:
Bedrijventerrein De Briellaerd is in artikel 127 van de Algemene Plaatselijke Verordening Barneveld aangewezen als terrein waarop grote voertuigen ’s avonds en in de weekenden mogen parkeren.  Tijdens deze momenten staan regelmatig vrachtauto’s geparkeerd op de parallelweg van de Plantagelaan, welke onderdeel uitmaakt van bedrijventerrein De Briellaerd.  
De parallelweg van de Plantagelaan wordt veel gebruikt door fietsverkeer. Het parkeren door vrachtauto’s op deze parallelweg levert in combinatie met fietsers en overig verkeer onveilige verkeerssituaties op.  
Daarnaast zorgen geparkeerde vrachtauto’s voor een aantasting van de beeldkwaliteit en een toename van de inbraakgevoeligheid van de aanliggende bedrijven.
Op de zijwegen van de parallelweg van de Plantagelaan (Parmentierstraat/Koolhovenstraat) is ’s avonds en in de weekenden voor vrachtauto’s voldoende mogelijkheid om te parkeren.  
Voor personenauto’s is er geen noodzaak om te parkeren op de parallelweg van de Plantagelaan. In de huidige situatie is daar dan ook geen sprake van. 
Met het instellen van een parkeerverbod wordt beoogd de verkeersveiligheid te verbeteren.  
Ondernemersvereniging De Briellaerd staat positief tegenover het instellen van het parkeerverbod.  
Er is overleg gevoerd met de politie. De politie adviseert positief op de beoogde maatregel.
De parallelweg van de Plantagelaan is in eigendom en beheer bij de gemeente Barneveld.  
Het besluit moet worden gepubliceerd in de Staatscourant waarbij belanghebbenden op de mogelijkheid wordt gewezen binnen zes weken een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld in te dienen.  
BESLUIT
Verkeersmaatregelen:
 
  • 1.
    Er wordt een parkeerverbod ingesteld op de parallelweg van de Plantagelaan, aan beide zijden van de rijbaan door plaatsing van de borden E1 van bijlage 1 van het RVV 1990.
 
één en ander zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening.
 
 
Dit verkeersbesluit is gebaseerd op de volgende wetgeving:
 
  • 1.
    Artikel 15, eerste lid WVW 1994. Hierin staat vermeld dat een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing van aangewezen verkeerstekens voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat. In artikel 12 BABW staat voor welke verkeerstekens dit geldt.
  • 2.
    Artikel 18, eerste lid WVW 1994. Hieruit wordt afgeleid dat het gemeentebestuur bevoegd is tot het nemen van dit besluit.
  • 3.
    Artikel 24 BABW. Hierin wordt afgeleid dat er overleg moet plaatsvinden met de korpschef van de desbetreffende politieregio.
 
 
De onderstaande belangen uit artikel 2 WVW 1994 zijn de basis voor het verkeersbesluit:
 
  • 1.
    het verzekeren van de veiligheid op de weg (lid 1, sub a);
  • 2.
    het beschermen van weggebruikers en passagiers (lid 1 sub b);
  • 3.
    het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan (lid 1, sub c);
  • 4.
    het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer (lid 1, sub d).
 
 
Barneveld, 2 oktober 2014
Namens,
S.J.P. van Ee-Looijmans
hoofd afdeling Vastgoed en Infrastructuur
Mededelingen
Bezwaar-Het verkeersbesluit ligt gedurende 6 weken, vanaf 2 oktober 2014, ter inzage bij Balie Wonen en Leefomgeving. Belanghebbenden die het niet eens zijn met een verkeersbesluit kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB te Barneveld. U dient te vermelden tegen welk besluit u bezwaar maakt. Belanghebbenden die en bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de voorzieningsrechter van de rechtbank Arnhem verzoeken een voorlopigee voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de rechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 6800 EM Arnhem.
 
Naar boven