Logo Tubbergen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Geesteren en Albergen’, Tubbergen

Burgemeester en wethouders van Tubbergen maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend, dat met ingang van 8 oktober 2014 voor een ieder voor een periode van 6 weken het ontwerpbestemmingsplan “Geesteren en Albergen” ter inzage ligt.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het ontwerp betreft een integrale herziening van de planologische regelingen voor de bebouwde kom van Geesteren en de bebouwde kom van Albergen en heeft een conserverend en beheersmatig karakter. Dat wil zeggen dat in dit bestemmingsplan geen nieuwe ontwikkelingen (bijv. woningbouw) mogelijk wordt gemaakt. Als gevolg van landelijke wetgeving moeten alle plannen, die ouder zijn dan tien jaar worden geactualiseerd.

Hoe is het plan in te zien?

Het papieren exemplaar van het bestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Het ontwerp is ook te raadplegen via www.tubbergen.nl, onder het kopje “direct naar”, daarna klikken op ‘ruimtelijke plannen’ en dan op “ruimtelijke plannen ter inzage’.

Daarnaast is het ontwerp ook te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0183.1410476-ow01.

Wanneer is er een inloopmoment?

Naast de terinzagelegging biedt de gemeente Tubbergen inwoners en overige belanghebbenden de mogelijkheid om tijdens een inloopavond kennis te nemen van het bestemmingsplan. De inloopmomenten vinden plaats op:

Maandag 27 oktober 2014 van 17:00 uur tot 19:00 uur

Locatie: Zalencentrum Morshuis, Ootmarsumseweg 159 te Albergen

Woensdag 29 oktober 2014 van 17:00 uur tot 19:00 uur

Locatie: Café Zaal Kottink, Dorpstraat 36 te Geesteren

Tijdens de inloopmomenten zijn medewerkers van de afdeling Maatschappelijke Effecten aanwezig om aanwezig om een toelichting op het plan te geven en eventuele vragen te beantwoorden.

Wilt u een reactie hierop geven?

Als u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan “Geesteren en Albergen” dan kunt u mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen, gedurende bovengenoemde termijn van 6 weken (8 oktober 2014 t/m 19 november 2014).

Uw schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij gemeenteraad van Tubbergen, postbus 30, 7650 AA Tubbergen. Voor het geven van een toelichting of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer R.C. van der Spek van de afdeling Maatschappelijke Effecten, tel. 0541-854100. Wij verzoeken u om tijdig een afspraak te maken, bij voorkeur 14 dagen voor het einde van de tervisielegging om termijnoverschrijding te voorkomen.

Hoe verloopt de procedure?

Alle zienswijzen worden verzameld in een rapport en waar mogelijk verwerkt in het bestemmingsplan. Na afhandeling hiervan, kan het bestemmingsplan definitief door de Gemeenteraad worden vastgesteld.

Naar boven