Besluit van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 17 september 2014, nr. OWB/657635, tot vaststelling van de vergoedingen voor de leden, met inbegrip van de voorzitter, van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (Vergoedingenbesluit AWTI)

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken;

Gelet op artikel 2 van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

Artikel 1

In dit besluit wordt verstaan onder:

AWTI:

Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie.

Artikel 2

De voorzitter en de overige leden van de AWTI ontvangen een vaste vergoeding per maand.

Artikel 3

De vergoeding voor de voorzitter wordt vastgesteld volgens het maximale salarisnummer behorend bij schaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984 met een arbeidsduurfactor van 24/36 uur per week.

Artikel 4

De vergoeding van de overige leden van de AWTI wordt vastgesteld volgens het maximale salarisnummer behorend bij schaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984, met een arbeidsduurfactor van 8/36 uur per week.

Artikel 5

De Vergoedingenregeling AWT wordt ingetrokken.

Artikel 6

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 augustus 2014.

Artikel 7

Dit besluit wordt aangehaald als: Vergoedingenbesluit AWTI.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, S. Dekker

TOELICHTING

Op 1 augustus 2014 is de Wet Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie in werking getreden. Met deze wet is de Wet Adviesraad voor het wetenschaps- en technologiebeleid 1997 ingetrokken.

Met dit besluit wordt de vergoeding voor de voorzitter en de overige leden van de nieuwe raad geregeld.

De voorzitter en de overige leden van de nieuwe raad ontvangen, net als de voorzitter en de overige leden van de Adviesraad voor het wetenschaps- en technologiebeleid (AWT), een vast vergoeding op basis van schaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984. De deeltijdfactor van de voorzitter van de nieuwe raad is vastgesteld op 0,3 FTE. De deeltijdfactor voor de voorzitter van de AWT was met het besluit van 22 maart 2013 (Scrt. 2013, 9208) tijdelijk vastgesteld op 0,4 FTE. De deelfactor van de overige leden van de nieuwe raad is ongewijzigd gebleven (0,1 FTE).

Op grond van artikel 2, tweede lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies ontvangen de voorzitter en de overige leden tevens een vergoeding van reis- en verblijfkosten op de voet van de regeling voor het personeel werkzaam bij de sector Rijk.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, S. Dekker

Naar boven