Logo Amstelveen
Vastgesteld uitwerkingsplan Amstelveen Stadshart, Van Heuven Goedhartlaan 15–17 en ontheffing hogere waarden Wet geluidhinder, Amstelveen

Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen maakt, ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij in de vergadering van 30 september 2014 heeft vastgesteld het Uitwerkingsplan Amstelveen Stadshart, Van Heuven Goedhartlaan 15-17 (NL.IMRO.0362.08B-VG01).

Het uitwerkingsplan maakt een multifunctioneel gebouw mogelijk met de functies: wonen (appartementen), hotel, horeca, detailhandel, maatschappelijke voorzieningen en een éénlaagse ondergrondse parkeergarage. De functies detailhandel, horeca en maatschappelijk zullen een plaats krijgen op de begane grondlaag. Dit zal ten goede komen aan de levendigheid en sociale veiligheid in de omgeving. Door het toevoegen van deze functies in een gebied met voornamelijk kantoorgebouwen vindt een positieve vorm van functiemenging plaats die zal zorgen voor meer levendigheid en veiligheid, ook buiten kantooruren. De bebouwing is reeds voorzien in het bestemmingsplan Stadshart uit 2008. Met het uitwerkingsplan wordt voldaan aan de, in dit bestemmingsplan voor deze locatie geldende uitwerkingsplicht en de daarbij behorende uitwerkingsregels. Het plangebied maakt deel uit van de noordoostelijke hoek van het Stadshart en wordt begrensd door de volgende straten; aan de noordzijde wordt de locatie begrensd door de Stroombaan, ten oosten wordt het terrein begrensd door de Stroombaan en de Draaistroom. Aan de zuidzijde wordt de locatie begrensd door de Wisselstroom. Aan de westzijde wordt het terrein begrensd door de Van Heuven Goedhartlaan. Het terrein is volledig eigendom van de gemeente Amstelveen.

Tevens is sprake van een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit voorliggend bouwplan en heeft betrekking op het overschrijden van de voorkeursgrenswaarden op de gevel van de nieuwbouw als gevolg van het wegverkeerslawaai van voornamelijk de Van Heuven Goedhartlaan. Voor een uitgebreid overzicht wordt verwezen naar de rapportage 'Geluidsbelasting Multifunctioneel Gebouw Amstelveen; toetsing van verkeerslawaai aan grenswaarden ter hoogte van woningen (inventarisatie hogere waarden)' die op 3 maart 2014 is opgesteld door het bureau Peutz B.V. met rapportnummer: G 17361-1-RA-001. Het rapport is als bijlage bij het uitwerkingsplan gevoegd.

Het uitwerkingsplan met bijbehorende verbeelding (plankaart), planregels, toelichting, bijlagen en ontheffing hogere waarden Wet geluidhinder liggen van 2 oktober 2014 tot en met 12 november 2014 gedurende zes (6) weken voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder 'wonen en leven' – 'bestemmingsplannen en structuurvisies' – 'welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding' – 'de bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen in afwijking van het bestemmingsplan die op dit moment ter inzage liggen';

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.08B-VG01

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp uitwerkingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet gedaan hebben, kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde uitwerkingsplan ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Naar wens kan door belanghebbenden ook digitaal beroep worden ingediend bij de genoemde Afdeling. Dit kan via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op grond van artikel 11 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet, eerste tranche (Stb 2010, 289), wordt vermeld dat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Hiernaast dienen de beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen en kunnen beroepsgronden na de beroepstermijn van zes weken niet meer worden aangevuld. U wordt verzocht in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven