Logo Aalsmeer
Verleende omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan ‘Uiterweg-Plasoevers 2005 e.o.’, Uiterweg 32, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.10, eerste lid, onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend, dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3° van die wet omgevingsvergunning hebben verleend voor de activiteiten bouw en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening op het adres Uiterweg 32 ten behoeve van een theehuis met passantenvoorziening en ondergeschikte horeca.

De ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken heeft met ingang van 25 juli 2014 tot en met 4 september 2014 ter inzage gelegen met de mogelijkheid voor een ieder om een zienswijze in te dienen. Er zijn in totaal 3 zienswijzen ingediend. De zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven tot wijzigingen ten opzichte van de ontwerpomgevingsvergunning zoals ter inzage gelegd.

Projectgebied

Het perceel, waarop de omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan betrekking heeft, is gelegen net buiten het dorpscentrum van Aalsmeer. Het perceel is onderdeel van de Historische Tuin en bevindt zich achter de lintbebouwing van de Uiterweg, tegenover het Praamplein.

Doelstelling

Het project ziet op het gebruik ter plaatse van de bestaande corridor naast het veilinggebouw voor ondergeschikte horeca en op de verbouwing en uitbreiding van de bestaande werkschuur tot theehuis met openbare passantenvoorziening. Van toepassing op de projectlocatie is het bestemmingsplan “Uiterweg-Plasoevers 2005 e.o.” en de bestemming “Maatschappelijke doeleinden”. Het project is in strijd met de gebruiksvoorschriften als opgenomen in artikel 19 lid 1 van het bestemmingsplan, waaruit blijkt dat het gebruik voor horeca binnen de bestemming niet is toegestaan. Het project kan worden gerealiseerd met toepassing van de buitenplanse afwijking ex artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° Wabo, mits voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing.

Inzien omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning ligt met de bijbehorende stukken, waaronder de goede ruimtelijke onderbouwing, voor een ieder ter inzage:

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan door een belanghebbende die ten aanzien van de ontwerpomgevingsvergunning tijdig bij het college een zienswijze heeft kenbaar gemaakt en diegene die kan aantonen daartoe redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht (Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Tevens kan hierbij een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://loket.rechtspraak.nl/Burgers/Conflict%20met%20overheidsorganisatie/33.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven