Logo Leidschendam-Voorburg
Vooraankondiging ruimtelijke ontwikkeling: bestemmingsplan ‘Kern Stompwijk’, Leidschendam-Voorburg

In overeenstemming met bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en Wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg bekend dat zij voornemens zijn te starten met het maken van een nieuw bestemmingsplan te weten “Kern Stompwijk”.

Waarom een nieuwe bestemmingsplan?

De gemeente wil haar gehele grondgebied voorzien van actuele bestemmingsplannen. Op deze manier wil de gemeente er voor zorgen dat voor iedereen duidelijk is wat wel en niet mag op het gebied van het bouwen en het gebruik van gronden en gebouwen in zijn of haar buurt.

Om welk gebied gaat het?

Het plangebied van het bestemmingsplan “Kern Stompwijk” is gelegen aan de oostzijde van de gemeente, gezien vanuit Leidschendam. Het ligt temidden van het landelijk gebied en wordt begrensd door:

  • aan de noordzijde door de achterzijde (noordkant) van de lintbebouwing langs de Dr. van Noortstraat

  • aan de zuidoostzijde door de Jan Koenenweg;

  • aan de zuidzijde door de Meer en Geerweg (gedeeltelijk) en de achterzijde van de lintbebouwing (zuidkant) langs de Dr. van nootstraat

  • aan de westzijde door het begin van de bebouwde kom van Stompwijk;

  • aan de oostzijde door het Laantje van Kampen en het kruispunt van de Dr. van Noortstraat en de Jan Koenenweg.

Aanleiding

De huidige bestemmingsplannen zijn ouder dan 10 jaar. De wetgever heeft bij de invoering van de Wet ruimtelijke ordening in 2008 aangegeven dat in 2013 alle gemeenten actuele bestemmingsplannen moeten hebben die niet ouder zijn dan 10 jaar.

Stukken ter inzage

Deze kennisgeving is alleen bedoeld om kenbaar te maken dat het voornemen bestaat de vaststelling van genoemd bestemmingsplan voor te bereiden. Er liggen geen stukken betreffende dit voornemen ter inzage en er wordt geen gelegenheid geboden om zienswijzen naar voren te brengen. Daarnaast worden er geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep bestemmingsplannen via het algemene telefoonnummer 14 070.

Naar boven