Logo Barendrecht
Vastgesteld uitwerkingsplan Vrouwenpolder fase 2 en 3a ter inzage, Barendrecht

Op basis van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Barendrecht bekend dat zij het uitwerkingsplan Vrouwenpolder fase 2 en 3a ongewijzigd heeft vastgesteld. Het uitwerkingsplan maakt de bouw van maximaal 137 woningen mogelijk in de nieuwbouwwijk Vrouwenpolder. Het plangebied ligt aan de zuidzijde van Barendrecht en grenst aan de wijk Molenvliet en Nieuweland in het noorden, de gerealiseerde woningen van fase 1 nabij de Baanvakwei vormt de oostgrens, de bedrijvenstrook aan de Middelweg de westgrens en de nog te bouwen woningen in fase 3b aan de Kilweg vormt de zuidgrens.

Ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan Vrouwenpolder fase 2 en 3a zijn er geen wijzigingen aangebracht.

Uitwerkingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder inzien

Het uitwerkingsplan Vrouwenpolder fase 2 en 3a en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder met de bijbehorende stukken kunt u inzien in de periode vanaf 3 oktober t/m 13 november 2014 bij het gemeentelijke Servicecentrum. Het Servicecentrum is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 15.00 uur en op afspraak op dinsdag en donderdag van 15.00 – 17.00 uur en maandag en woensdag van 15:00 – 20:00 uur. Ook is het uitwerkingsplan en het besluit hogere met de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de site van de gemeente www.barendrecht.nl > actueel > ter inzage > ruimtelijke ordening en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Kosten verzekerd

Deze ontwikkeling maakt deel uit van de grondexploitatie Vrouwenpolder. Het kostenverhaal is geregeld via de gemeentelijke gronduitgifte.

Akoestisch onderzoek

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat voor een aantal woningen de voorkeurgrenswaarde uit de Wet geluidhinder overschreden wordt door het wegverkeerslawaai afkomstig van het verkeer van de A29 en de Kilweg. Hiervoor is een besluit hogere waarden vastgesteld. In de ontwerpbesluit fase zijn geen zienswijzen ontvangen tegen de hogere waarde. Hierdoor staat geen beroep open bij de Raad van State.

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift dient ook te worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Alleen als een belanghebbende een zienswijze tegen het ontwerpuitwerkingsplan heeft ingediend kan men beroep aantekenen.

Beroep indienen

Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad? Dan kunt u gedurende hierboven genoemde periode in beroep gaan. U kunt alleen in beroep gaan als u uitsluitend belanghebbende bent en:

  • als u eerder tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, of;

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kon indienen.

U kunt u beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aan het indienen van een beroepschrift zijn kosten verbonden. Ook wel griffierecht genoemd. Meer informatie hierover kunt u terecht bij de Raad van State.

Bestemmingsplan in werking

Het bestemmingsplan treedt inwerking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet inwerking totdat er een beslissing over dit verzoek is genomen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer D.T. Amesz via telefoonnummer 14 0180.

Naar boven