Gemeente Amsterdam, Camperstraat
Logo Amsterdam - Oost
 
 Verkeersbesluit
 
Datum
25 september 2014
Onderwerp
CAMPERSTRAAT: aanpassen rijrichting en stopverbod instellen
Zaaknummer
Z-14-11159
 
Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Oost, gemandateerd door het algemeen bestuur,
 
gelet op:
de bepalingen van de Wegenverkeerswet, in het bijzonder artikel 2, lid 1, artikel 15, artikel 18, lid 1 d. en artikel 20;het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990);het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;de Verordening op de bestuurscommissies van de gemeente Amsterdam en het daarbij behorende Bevoegdhedenregister, onderdeel I.1.;het Mandaatregister, behorende bij het mandaatbesluit van het algemeen bestuur van de bestuurscommissie Oost, d.d. 27 maart 2014, onderdeel I.1.;het Bevoegdhedenregister Dagelijks Bestuur Stadsdeel Oost, Afd. Beheer Openbare Ruimte Heel;  overwegende:dat er per 1 oktober 2014 een tijdelijke ambulancepost bij het OLVG komt voor een periode van twee tot maximaal vijf jaar. De uitruk van deze post vindt plaats linksaf naar de Camperstraat . Om deze reden moet de rijrichting van de Camperstraat tussen 1e Oosterparkstraat en Ruyschsstraat omgedraaid worden;dat het Dagelijks Bestuur heeft ingestemd met de komst van de tijdelijke Ambulancepost;dat als de post naar de definitieve locatie bij de eerste hulp aan de ’s-Gravesandestraat verplaatst wordt, de oorspronkelijke situatie weer wordt hersteld;op de Camperstraat tussen de Ruyschstraat en 1ste Oosterparkstraat een stopverbod met onderbord – Uitrukroute Ambulance!- in te stellen zodat de uitrukroute niet geblokkeerd wordt door laden en lossendat de Verkeerscommissie Stadsdeel Oost heeft geadviseerd.  voorts overwegende:dat het nemen van onderstaand verkeersbesluit in verband met het algemeen verkeersbelang wenselijk en noodzakelijk wordt geacht;dat het in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer bedoelde overleg met de vertegenwoordiger van de korpschef van het politiekorps Amsterdam-Amstelland heeft plaats­gevonden, waarbij deze in de vergadering van de Verkeerscommissie Oost heeft verklaard verkeerstechnisch geen bezwaar te hebben tegen het nemen van dit besluit;dat het desbetreffende weggedeelte gelegen is binnen de grenzen van en onder beheer is van het stadsdeel Oost;   
BESLUIT:   De rijrichting zo te wijzigen zodat het verboden wordt vanaf de Ruyschstraat de Camperstraat in te rijden. Hierbij worden de bestaande borden gewijzigd. Zie tekening  door het plaatsen van verkeersborden conform model C2, C3)met onderbord “uitgezonderd fiets” en E10(A1-30) en E11(A1-30van Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.  II Verbod stil te staan in te stellen in de Camperstraat, tussen de Ruyschstraat en de Blasiusstraat  1. door het plaatsen van borden conform model E 2 met onderbord “Uitrukroute Ambulance” van Bijlage 1 van het RVV 1990, Amsterdam, 25 september 2014. Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie stadsdeel Oost,namens deze,    Cor van den Broek,afdelingsmanager van de afdeling Beheer Openbare Ruimte Heel.      Het besluit ligt gedurende zes weken na de datum van openbare kennisgeving in de Staatscourant (www.officielebekendmakingen.nl) voor een ieder ter inzage in het stadsdeelhuis van het stadsdeel Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam.   
Bezwaar.Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant (www.officielebekendmakingen.nl) daartegen gemotiveerd bezwaar maken bij het Algemeen Bestuur van de Bestuurscommissie Oost. Het maken van bezwaar geschiedt door het indienen van een bezwaarschrift. Het indienen van een bezwaarschrift kan op drie manieren:1. per post; uitsluitend naar het postadres Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam.2. per fax: uitsluitend naar faxnummer 020-253 5900.3. in persoon: uitsluitend bij de receptie van het stadsdeelhuis aan het Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam (vraag om een bewijs van ontvangst).Het is niet mogelijk om elektronisch (via internet of per email) een bezwaarschrift in te dienen.De wettelijke bepalingen over bezwaar staan vermeld in hoofdstuk 6 en 7 van de Algemene wet bestuursrecht. Degene die bezwaar heeft gemaakt en meent dat er gelet op de betrokken belangen sprake is van onverwijlde spoed, kan de rechtbank verzoeken om een voorlopige voorziening in afwachting van de uitkomst van de bezwaarschriftprocedure (zie artikel 8:81 en verder van de Algemene wet bestuursrecht). Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Het verzoek kan ook elektronisch worden ingediend via het Digitaal loket bestuursrecht dat te vinden is op http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.aspx. 
Naar boven