Verkeersbesluit
Logo Heeze-Leende
Besluit
Burgemeester en wethouders besluiten gelet op artikel 18 lid 1d Wegenverkeerswet en artikel 15 lid 1 Wegenverkeerswet , tot:
•het instellen van een eenrichtingsweg op de Bergerhof in Heeze tussen Dirk Heziuslaan en Pastoor Gastlaan en het plaatsen van de borden ter hoogte van Bergerhof 1 richting Bergerhof 15, C02 en C03 van Bijlage 1 van het RVV 1990
De betreffende wegen zijn in beheer van de gemeente Heeze-Leende. De politie adviseert positief over dit verkeersbesluit.
Overwegingen en motivatie
Uit oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan is het gewenst een eenrichtingsweg in te stellen voor alle verkeer op de Bergerhof, in de rijrichting van de Dirk Heziuslaan naar Pastoor Gastlaan.
De breedte van de weg is dusdanig smal dat gemotoriseerd- en fietsverkeer in tweerichtingen niet mogelijk is. De weg is in de ontwerpfase van de nieuwbouwontwikkeling Bergerhof opgenomen als eenrichtingsweg. De parkeervakken zijn gestoken in de richting van Bergerhof 1 naar Bergerhof 15 gesitueerd.
Bezwaarclausule
Ingevolge artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending van deze beschikking bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar.
Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u, indien - gelet op de betrokken belangen - onverwijlde spoed dat vereist, een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van Rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.
U kunt ook digitaal het verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Voor de behandeling van een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.
22 september 2014
BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HEEZE-LEENDE,
namens dezen
dhr. J.W.A. van der Heijden
Afdelingshoofd Beleid, Vergunningen en Handhaving
Naar boven