Logo Ermelo
Bestemmingsplan Buitengebied Agrarische Enclave en Speuld, Ermelo

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 2 oktober 2014 tot en met 12 november 2014 het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Agrarische Enclave en Speuld en de daarbij behorende stukken, voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis. U kunt hiervoor terecht tijdens de openingstelling van de afdeling Publiekszaken van 08.30-12.30 uur.

Het plangebied heeft betrekking op het oostelijk deel van de gemeente. Het bestaat uit de landbouwgronden en de bos- en natuurgebieden in dat deel van de gemeente en de buurtschappen Speuld, Houtdorp, Leuvenum, Staverden, De Beek en Drie. De woonkern van Speuld viel onder de vorige planologische regelingen niet binnen het plangebied 'Agrarische Enclave'. Echter, omdat het buurtschap ruimtelijk gezien omsloten wordt door gronden van het voormalige plangebied Agrarische Enclave, is besloten één bestemmingsplan op te stellen: Buitengebied Agrarische Enclave en Speuld. Bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Agrarische Enclave en Speuld zijn de correcties naar aanleiding van inspraakreacties verwerkt, zoals aangegeven in de inspraaknota.

Wat verwachten wij van u?

Wij vragen alle eigenaren en/of bewoners van de percelen die binnen dit bestemmingsplan vallen om te controleren of hun perceel goed is weergegeven. Dit is belangrijk omdat in het bestemmingsplan juridisch is vastgelegd welke bestemmingen gelden voor alle percelen in het gebied en waarvoor die gebruikt mogen worden. Zo kunt u voor uzelf bijvoorbeeld nagaan of u een schuur bij uw huis mag bouwen en/of u een bedrijf aan huis kan beginnen. Deze zaken zijn allemaal in het bestemmingsplan terug te vinden.

Raadplegen ontwerpbestemmingsplan

U kunt deze stukken ook digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Agrarische Enclave en Speuld, met identificatienummer NL.IMRO.0233.BPagrenclave-0301, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder bij de gemeenteraad, Postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken. U kunt ook met DigiD een zienswijze indienen via www.ermelo.nl/zienswijze.

Ermelo, 1 oktober 2014

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

Naar boven