Logo Uden
Herstelbesluit Peka Kroef en Attero, Uden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Uden maken het volgende bekend.

Voor de bedrijven Peka Kroef en Attero zijn met toepassing van een coördinatiebesluit in de zin van de Wro de volgende samenhangende besluiten genomen:

  • de gemeenteraad heeft op 24 april 2014 het bestemmingsplan ‘Peka Kroef, Odiliapeel’ (NL.IMRO.0856.BPPekaKroef-VA01) vastgesteld;

  • burgemeester en wethouders hebben op 1 april 2014 een omgevingsvergunning voor het bouwen van een utiliteitsgebouw, een leidingbrug, het aanleggen van een vijver en brug en het milieuneutraal veranderen van het bedrijf aan Peka Kroef B.V. verleend (174802);

  • burgemeester en wethouders hebben op 1 april 2014 een omgevingsvergunning voor het bouwen van een biomassaenergiecentrale en het plaatsen van een keerwand aan Attero Zuid B.V. verleend (175061).

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 23 september 2014, besloten de op 1 april 2014 verleende omgevingsvergunningen op ondergeschikte onderdelen te repareren (hierna: herstelbesluit).

Herstelbesluit

Bij de beoordeling van de beroepschriften die zijn ingediend tegen het coördinatiebesluit zijn twee onvolkomenheden geconstateerd in de omgevingsvergunningen.

Het gaat om de volgende correcties van geconstateerde onvolkomenheden:

  • het schrappen van een bijlage bij de passages in de omgevingsvergunningen waarin per abuis wordt aangeven dat de omgevingsvergunningen zijn verleend door de gemeenteraad en waarin een verkeerde rechtsmiddelenclausule is opgenomen. De omgevingsvergunningen zijn immers verleend door het daartoe bevoegde gezag, namelijk door burgemeester en wethouders;

  • de gecoördineerde omgevingsvergunningen (voor de activiteit bouwen) zijn verleend voordat het bestemmingsplan ‘Peka Kroef, Odiliapeel’ is vastgesteld. Deze omgevingsvergunningen zijn nu verleend na de vaststelling van dit bestemmingsplan.

Het herstelbesluit en de aangepaste omgevingsvergunningen (hierna: aangepaste omgevingsvergunningen) liggen vanaf donderdag 2 oktober 2014 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 12 november 2014 tijdens de openingstijden ter inzage bij de centrale balie van de dienst Publiekszaken op het Gemeentehuis, Markt 145.

Procedure

Het herstelbesluit en de aangepaste omgevingsvergunningen worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State gestuurd met het verzoek aan de Afdeling om dit te betrekken bij de behandeling van de beroepen tegen de op 1 april 2014 verleende omgevingsvergunningen.

Ingevolge artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht worden beroepen tegen de op 1 april 2014 verleende omgevingsvergunningen geacht mede te zijn gericht tegen de aangepaste omgevingsvergunningen (tenzij door de aanpassingen geheel tegemoet is gekomen aan een ingesteld beroep).

Beroep

Door belanghebbenden kan een beroepschrift tegen de aangepaste omgevingsvergunningen worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden.

De aangepaste omgevingsvergunningen treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Om de werking van de aangepaste omgevingsvergunningen te schorsen kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook bij een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. E. Verbruggen of dhr. A. Dunlop, bereikbaar op telefoonnummer 14 0413

Uden, 23 september 2014

Naar boven