Kennisgeving vergunningen Sonneborn Refined Products B.V., Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

  • 1. Vergunningen

    Sonneborn Refined Products B.V. heeft een aanvraag omgevingsvergunning ingediend (eerste fase, onderdeel milieu) voor het bouwen en in gebruik nemen van een nieuwe fabriek voor het produceren van zwaveltrioxide (SO3) en oleum. De inrichting is gelegen aan de Mainhavenweg 6 te Amsterdam.

    Hiervoor is een omgevingsvergunning nodig. Gedeputeerde staten van Noord-Holland hebben deze vergunning (eerste fase, onderdeel milieu) verleend.

    Er zijn zienswijzen ingediend tegen de ontwerpvergunning. De vergunning is gewijzigd ten opzichte van het eerder gepubliceerde ontwerp.

    Sonneborn Refined Products B.V. wil tevens stoffen afkomstig van de nieuw te bouwen SO3-fabriek in de Beringhaven brengen. Hiervoor heeft zij een aanvraag ingediend voor het wijzigen van de vigerende vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet voor het verrichten van handelingen in het watersysteem.

    De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze het hoofd van de afdeling Vergunningverlening van Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, heeft de vigerende vergunning van 2 februari 2004 met kenmerk ANW 2004/544, gewijzigd bij besluit van 5 maart 2014 met kenmerk RWS-2014/10612, gewijzigd.

    Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen de ontwerpvergunning. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het eerder gepubliceerde ontwerp.

U kunt de vergunningen inzien

De vergunningen en alle bijbehorende stukken kunnen van 3 oktober tot 15 november 2014 worden ingezien bij de bekendmakingen onder het digitale loket op de website www.noord-holland.nl. Indien u geen toegang heeft tot internet kunt u gebruik maken van de internetvoorziening op het gemeentehuis en/of bij de provincie Noord-Holland (locatie Houtplein 33 te Haarlem) tijdens openingsuren.

U kunt de stukken ook inzien bij:

  • Stadsdeel Centrum, Algemeen en Sociaal Loket, Amstel 1 te Amsterdam, tijdens de inloopuren;

  • Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, afdeling Vergunningverlening, kantoorgebouw "Schonenvaert", Toekanweg 7 te Haarlem.

Voor nadere informatie kunt u een e-mail sturen naar wabo@odnzkg.nl ter attentie van de heer M.J. van Cleeff of u kunt contact opnemen met de heer F. van Elst, telefoonnummer 06-21167116.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tot 15 november 2014 tegen dit besluit beroep instellen bij de Rechtbank te Haarlem, Sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Tevens kunnen zij een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank.

Belanghebbenden kunnen tegen de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en eventueel een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven