Logo Marum
Vaststelling bestemmingsplan ‘Marum-Centrum’, Marum

Burgemeester en wethouders van Marum maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 24 september 2014 het bestemmingsplan ‘Marum-Centrum’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijziging betreft een aanpassing van de planverbeelding door ter plaatse van de Raadhuisstraat 14 een bouwblok aan te geven rond de woning met als maximale bouwhoogte 10 meter.

Plangebied

Dit bestemmingsplan omvat zowel het bestaande centrumgebied (inclusief de locatie van CBS ‘De Bron’) als ook de geplande uitbreiding daarvan tussen de Wendtsteinweg en de Molenstraat. Het bestemmingsplan is opgesteld om de ontwikkeling van het centrumplangebied, met daarin de nieuwbouw van zorgcentrum ‘De Hoorn’ mogelijk te maken. Tevens wordt in het plangebied ruimte geboden voor toevoeging van commerciële ruimten, maatschappelijke voorzieningen, zorgwoningen, ouderenhuisvesting en woningbouw. Ook de aanleg van een weg ter ontlasting van het verkeer door het oude centrumgebied wordt mogelijk gemaakt.

Het bestemmingsplan inzien

Het vastgestelde bestemmingplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van vrijdag 3 oktober 2014 tot en met donderdag 13 november 2014 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Marum (bezoekadres: Molenstraat 45) tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. U kunt de stukken ook digitaal inzien via www.marum.nl (bouwen, wonen & werken/bestemmingsplannen/bestemmingsplannen in procedure) en via www.ruimtelijkeplannen.nl (plancode NL.IMRO.0025.BPMC14INBR1-VA01).

Reageren op het plan (instellen beroep/voorlopige voorziening)

Tot en met 13 november 2014 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te stellen;

  • belanghebbende die het niet eens zijn met de wijziging die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

U kunt uw beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn, tenzij voor die datum naast beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven