Logo Tynaarlo
Ontwerpbestemmingsplan Burgemeester J.G. Legroweg 3 te Paterswolde, Tynaarlo

( NL.IMRO.1730.BPBurgLegrowg3-0301 )

Herstellen van abusievelijk geschrapte bouwmogelijkheid voor het oprichten van één woning

Bij het vaststellen van het geldende bestemmingsplan Eelde – Paterswolde Kern, medio 2006, is een bestaand bouwrecht voor één woning op het perceel Burg. J.G. Legroweg 3 te Paterswolde abusievelijk geschrapt.

Het bestemmingsplan Eelde-Paterswolde kern maakte onderdeel uit van het project actualisering en digitalisering bestemmingsplannen. Uitgangspunt bij de actualisatie was het conserverend vastleggen van de bestaande situatie. Bij het vaststellen van het vigerende bestemmingsplan is het (op grond van het voorgaande bestemmingsplan Paterswolde) geldende bouwrecht voor één woning abusievelijk niet als bestaande situatie herkend en daarmee komen te vervallen. Het terugbrengen van de geschrapte bouwmogelijkheid is niet meer dan redelijk tegenover de benadeelde perceeleigenaar.

Kom het ontwerpbestemmingsplan even inzien!

Het ontwerpbestemmingsplan Burgemeester J.G. Legroweg 3 te Paterswolde ligt met ingang van vrijdag 3 oktober 2014 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode worden ingezien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en buiten deze tijden op telefonische afspraak. Voor onze openingstijden verwijzen wij u naar onze website www.tynaarlo.nl. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan tevens digitaal te raadplegen op deze website. Ook kunt u het plan gedurende de genoemde termijn raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Burgemeester J.G. Legroweg 3 te Paterswolde, schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven