Logo Middelburg
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Waterpark Veerse Meer’, Middelburg

In het kader van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene Wet Bestuursrecht, wordt bekend gemaakt dat de gemeenteraad bij besluit van 22 september 2014 het bestemmingsplan “Waterpark Veerse Meer” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied omvat het grondgebied van het Waterpark Veerse Meer, gelegen aan de Muidenweg te Arnemuiden. Het bestemmingsplan vervangt een deel van het bestemmingsplan Oranjeplaat dat op 24 juni 2013 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het bestemmingsplan is opgesteld, omdat in de herontwikkeling van dit recreatiepark een aantal veranderingen wordt doorgevoerd. De belangrijkste is dat 97 eerder geplande chalets komen te vervallen. In plaats daarvan wordt meer water in het plan toegevoegd en worden 69 recreatiewoningen gerealiseerd.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling is het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd door regel 6.4 in het bestemmingsplan aan te vullen met:

  • “f. Jaarrond is ten minste 60% van het totaal aantal recreatiewoningen beschikbaar voor verhuur”.

Ter inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf 3 oktober 2014 tot en met 14 november 2014 voor een ieder ter inzage bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 in Middelburg.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn ook digitaal te raadplegen via de website www.middelburg.nl onder inwoners / wonen en verbouwen / bestemmingsplannen / plannen in procedure. Daarnaast is het bestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0687.BPORPWVM-VG01

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door de belanghebbende die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Tegen de wijzigingen die bij vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden aangetekend.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven