Logo Reimerswaal
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Rilland’, Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 23 september 2014 het bestemmingsplan “Rilland”, met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.05RiBPKom-va01 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied van het bestemmingsplan bevat de gehele bebouwde kom Rilland, met uitzondering van de woonwijk ‘Werfkampen’ en het gedeelte van het nieuwbouwproject aan de Vliedbergstraat waar een afzonderlijke procedure voor is doorlopen.

Uitgangspunt voor de actualisering is het opstellen van een consoliderend actueel bestemmingsplan voor Rilland. De actualisering is primair gericht op het regelen van de bestaande situatie met ontwikkelingsmogelijkheden voor actuele behoeften uit de markt.

Het vastgestelde bestemmingsplan bevat, naast enige ondergeschikte redactionele aanpassingen de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan:

Toelichting

In de toelichting is de planologische mogelijkheid van een extra woning aan de Molendreef beter gemotiveerd.

Regels

In artikel 4 “Bedrijf”, artikel 6 “Detailhandel”, artikel 8 “Kantoor” en artikel 9 “Maatschappelijk” wordt aan de wijzigingsbevoegdheid om de hiervoor genoemde bestemmingen te wijzigen in de bestemming “Wonen de volgende regel toegevoegd:

‘In de toelichting van het wijzigingsplan wordt getoetst aan de op dat moment geldende wet- en regelgeving en de beleidskaders op het gebied van wonen. Hierbij worden de in de wet- en regelgeving en in het beleid voorgeschreven en aangereikte instrumenten toegepast. Tevens wordt aangetoond dat wordt voorzien in een woningbehoefte op zowel de korte als op de lange termijn’.

Verbeelding

  • De bouwhoogte van de garages gelegen aan de Molendreef is aangepast: maximale bouwhoogte 4,2 meter;

  • De vorm en locatie van de fietsenberging aan de westzijde van de Oostkilhoek zijn aangepast. De bouwhoogte wordt maximaal 4 meter;

  • De oorspronkelijke woonbestemming op het perceel naast Sint Felixstraat 21A is gehandhaafd

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 2 oktober 2014 tot en met woensdag 12 november 2014 voor iedereen ter inzage bij de balie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen. Het plan is ook te raadplegen op de website van de gemeente Reimerswaal, www.reimerswaal.nl. U kiest aan de rechterzijde onder ‘Snel naar’ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Rilland te klikken.

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ´s-Gravenhage. Voorts kan een belanghebbende gedurende genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Van Rooijen of mevrouw Sinke van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via het centrale telefoonnummer 14 0113.

Kruiningen, 1 oktober 2014

namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal J. Gideonse Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven